12-02-2022, 18:58
Mi również okres nie pomaga, mimo antykoncepcji hormonalnej, która jeszcze przed Ocrevusem na maxa obniżyła bole typowo okresowe, teraz jakoś bardziej wszystko się nasila. Co do bólu nóg i dretwien, pojawiają się przy spacerach, czasem mocniej czasem mniej (gdy była temperatura na minusie objawy na chwile ustępowały same z siebie, czy ktoś z Was tez tak ma przy konkretnej pogodzie? ). U mnie ból nóg + lędźwiowego i takie ogólne ogromne zmęczenie jakbym przebiegła maraton z workiem 50 kg na plecach pojawia się samo z siebie. Jednak wierze ze organizm w końcu się przestawi. Zmiana leku (albo zaczęcie nowego) dużo przestawia w organizmie, trzeba dać mu czas
Z tzw. „Polecajek” mi na nogi pomagają trochę kąpiele z solą Epsom (tak z pół kg na wannę), olejek z kadzidłowca no i masaże + mata do akupresury. Lekarz jakiś czas temu przepisał mi tez gebapentyne i pregabaline zeby spróbować z jednym albo z drugim, ale są to dość ciężkie leki i np na mnie wpływają średnio, chodzę jak pijana i nie kojarzę gdy ktoś coś mówi.
Z tzw. „Polecajek” mi na nogi pomagają trochę kąpiele z solą Epsom (tak z pół kg na wannę), olejek z kadzidłowca no i masaże + mata do akupresury. Lekarz jakiś czas temu przepisał mi tez gebapentyne i pregabaline zeby spróbować z jednym albo z drugim, ale są to dość ciężkie leki i np na mnie wpływają średnio, chodzę jak pijana i nie kojarzę gdy ktoś coś mówi.