Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dzień dobry :)
(15-06-2022, 11:56)Alinkapralinka napisał(a):
(15-06-2022, 11:27)basiapolk@wp.pl napisał(a):
(14-06-2022, 20:14)Alinkapralinka napisał(a): Witajcie,
Jestem w trakcie badań, kolejny raz już w swoim życiu w kierunku SM. Ok 9 lat leżałam na oddziale neurologicznym z podejrzeniem. Objawy: słabość nóg, paskudne zawroty głowy, drętwienia, mrowienia. Po badaniach wyszło, że w głowie nic nie ma zatem postawić diagnozy nie można. I o ile rezonans wyszedł prawidłowy to w badaniu płynu m-r prążki oligoklonalne wyszły dodatnie. No, ale wiadomo, brak zmian w głowie i klatce oznacza, że diagnozy postawić się nie da. Teraz po 9 latach znowu trafiłam do neurologa. Objawy to zawroty głowy, drętwienia prawej strony twarzy (od skroni do policja) oraz zanik czucia na kawałku pleców. W badaniu wyszły zniesione odruchy na brzuchu z prawej strony.
Moje pytanie do Was Uśmiech czy ktoś miał taką sytuację jak ja, że wyhodowano mu prążki w płynie, ale brak zmian w mózgu i po jakimś czasie okazało się, że to jednak SM? I czy u kogoś z Was zaczęło się od zniesienia odruchów na brzuchu? Dodam, że jutro jadę na mri głowy. Oo i jeszcze jedno pytanie. Czy rezonans bez kontrastu dużo zmienia w diagnostyce SM?
Pozdrawiam serdecznie

(14-06-2022, 20:14)Alinkapralinka napisał(a): Witajcie,
Jestem w trakcie badań, kolejny raz już w swoim życiu w kierunku SM. Ok 9 lat leżałam na oddziale neurologicznym z podejrzeniem. Objawy: słabość nóg, paskudne zawroty głowy, drętwienia, mrowienia. Po badaniach wyszło, że w głowie nic nie ma zatem postawić diagnozy nie można. I o ile rezonans wyszedł prawidłowy to w badaniu płynu m-r prążki oligoklonalne wyszły dodatnie. No, ale wiadomo, brak zmian w głowie i klatce oznacza, że diagnozy postawić się nie da. Teraz po 9 latach znowu trafiłam do neurologa. Objawy to zawroty głowy, drętwienia prawej strony twarzy (od skroni do policja) oraz zanik czucia na kawałku pleców. W badaniu wyszły zniesione odruchy na brzuchu z prawej strony.
Moje pytanie do Was Uśmiech czy ktoś miał taką sytuację jak ja, że wyhodowano mu prążki w płynie, ale brak zmian w mózgu i po jakimś czasie okazało się, że to jednak SM? I czy u kogoś z Was zaczęło się od zniesienia odruchów na brzuchu? Dodam, że jutro jadę na mri głowy. Oo i jeszcze jedno pytanie. Czy rezonans bez kontrastu dużo zmienia w diagnostyce SM?
Pozdrawiam serdecznie

9 lat na oddziale leżeć ja bym nie wytrzymała Oczko Oczko

Haha Uśmiech wiem wiem, zgubiłam słowo "temu", jakby co, było to 14 dni Uśmiech

Uśmiechja jak coś napiszę to często jest kupa śmiechu Uśmiechw Twoim przypadku wiadomo,że nikt by Ciebie tam tyle nie trzymał Uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Dzień dobry :) - przez Alinkapralinka - 14-06-2022, 20:14
RE: Dzień dobry :) - przez basiapolk@wp.pl - 15-06-2022, 11:27
RE: Dzień dobry :) - przez Alinkapralinka - 15-06-2022, 11:56
RE: Dzień dobry :) - przez basiapolk@wp.pl - 15-06-2022, 12:36
RE: Dzień dobry :) - przez Tosiia - 15-06-2022, 21:44
RE: Dzień dobry :) - przez Alinkapralinka - 15-06-2022, 22:03
RE: Dzień dobry :) - przez Tosiia - 16-06-2022, 00:22
RE: Dzień dobry :) - przez Alinkapralinka - 16-06-2022, 12:29
RE: Dzień dobry :) - przez Tosiia - 16-06-2022, 22:10

Skocz do: