Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MRI - czy lekarz radiolog może zrobić zły opis?
(29-12-2022, 22:56)Edi244 napisał(a):
(29-12-2022, 09:47)Pawelekk4 napisał(a):
(28-12-2022, 21:23)Edi244 napisał(a): Jeszcze pytanie czy neurolog zlecając badanie napisał przyczyny skierowania na badania. Ja miałam zmiany demienilizacyjne i wszystko potem zostało ładnie opisane na dwóch rezonansach. Może lekarz nie wiedział na co zwrócić uwagę. Lekarz lekarzowi nierówny więc po to masz zdjęcia i po kolejnym rezonansie i tak powinny być porównane.
Na skierowaniu było napisane jako przyczyna H-46 Zapaleniu nerwu wzrokowego pozagalkowe.

Stwardnienie to G-35. Ale powiem szczerze że w moim rezonansie w trakcie zapalenia nerwu wzrokowego pozagałkowego było czyściutko. Dopiero po jakimś czasie się pojawiły zmiany bo po olaniu dziesiątków objawów dopiero się diagnozuję i są zmiany. A odnośnie olewania objawów to nie polecam bo po zapaleniu nerwu, mimo sterydów, 14 lat prawie wcale nie widzę na prawe oko, choć tego nie olałam.

Ja nie mam postawionej diagnozy SM, dlatego pewnie neurolog wpisał na skierowaniu inna przyczynę aby to sprawdzić. Też bylem na sterydach po drugim incydencie z okiem i objawy tego zapalenia nerwu wzrokowego prawie minęły. Jedynie nie widzę jeszcze prawidłowo kolorów czerwonego i zielonego. Mam nadzieję , że i to przejdzie.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: MRI - czy lekarz radiolog może zrobić zły opis? - przez Pawelekk4 - 29-12-2022, 23:51

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości