10-01-2023, 10:31
(09-01-2023, 23:27)Lusia98 napisał(a): Yasmina a jak się masz teraz ? Ciągle czekasz na wizytę u neuro ?
Dziś idę, mam nadzieję, że trafię nareszcie na kogoś zaangażowanego, bo tak, jak pisałam czuję się zupełnie pozbawiona opieki lekarskiej. Kaszlę dalej, ręka cierpnie i nadal sm mnie kocha
, bo trwamy w uścisku
. Dam znać po wizycie.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Już po spotkaniu z panią doktor i nie wiem czy jestem zaskoczona czy powinnam się była tego spodziewać, bo teraz już wiem, że poprzedni lekarz po prostu mnie bagatelizował. Ale od początku - pani dr młoda, przemiła, wszystko tłumaczy, odpowiada na pytania. A pierwsze jej pytanie po przeglądnięciu wyników było - dlaczego nikt nie zaproponował pani leczenia? Wyjaśniłam akcję z Ocrevusem, pokiwała tylko głową po czym pokazała mi celem wyjaśnienia zdjęcie ostatniego rezo z czerwca zeszłego roku/poprzedni lekarz zapewniał, że jest świetnie, więc po co to ruszać/ na którym widać co najmniej 20 kilka zmian demielinizacyjnych/nieaktywnych/. Na moje pytanie dlaczego poprzedni mi o tym nie powiedział powiedziała, że kiedyś też tam pracowała i uśmiechnęła się. Czy trzeba bardziej wymowną odpowiedź? Nie rozumie też dlaczego od tylu lat nie zrobiono mi rezo odcinka piersiowego. Jeżeli chodzi o leczenie - nie mam na dzień dzisiejszy żadnej postaci sm, ani RM ani PP, co wcale nie znaczy,że mój stan może się zmienić z dnia na dzień. Są liczne zmiany i trzeba tak zadziałać, żeby je powstrzymać, tym bardziej że są leki, które podaje się w takich przypadkach. Uścisk w klatce piersiowej i cierpnięcie ręki może być spowodowane zmianami w kręgosłupie, ale też przez sm. Oczywiście dostałam skierowanie i na odcinek piersiowy i na mózgowie, a decyzję o dalszym postępowaniu podejmiemy po wynikach.