08-02-2023, 17:22
(08-02-2023, 12:09)e-smka napisał(a): Nie wiem czy nieodpłatnie można, ale to bym musiała isc do lekarza na NFZ i na NFZ dostać skierowanie i czekać 100 lat zapewne... a ja pójdę do lekarza prywatnie (do mojej neurolog co do niej cały czas chodzę) i zapytam co sądzi żeby zrobić rezonans rdzenia (prywatnie).
Czuje się różnie, ale ponieważ ja poza SM, mam wiele innych chorób, to to samopoczucie raz może być gorsze od cukrzycy, raz od nadciśnienia, raz od hashinmoto a raz od alergii, czy pokrzywki, astmy czy jeszcze innych...
Prawie każdy poranek w tygodniu to walka. W weekendy mogę trochę pospać, więc jest lepiej. W pracy od 7 do ...12/13 ... daje radę, a do 15 dogorywam i do domu idę jak zomie. Muszę się po pracy położyć, a jak nie mogę bo np. mam wizytę u lekarza to jest na prawdę bardzo źle.
Ale namarudziłam...hahaha walić te choroby głupie!!! Nie chcę ich
![]()
![]()
ech........
Można mieć na fundusz taki rezonans. Terminy to zależnie od tego gdzie mieszkasz i który rezo wybierzesz. Ja czekałam na swój poza programem (ale od lekarki z programu na nfz) ok. 1 - 1,5 miesiąca. Lekarka wypisała mi na cito. Wybrałam termin z wyszukiwarki nfz (terminyleczenia).
Ja też mam gorszy okres. Zasypiam już, jak Ty przed 15. I w drodze do domu. Teraz jest lepiej, bo chwila wolnego i mogę się wyspać i dzieci ferie. Ale od pon. się zacznie. Odprowadzanie na zajęcia itp.

hahaha walić te choroby głupie!!! Nie chcę ich
ech........