Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ponoć też do Waszej grupy należę...
Witam wszystkich serdecznie!
Jestem chyba jedną z nielicznych osób u których wdrożono leczenie na SM diagnozując chorobę u 65-latki. Pięciu neurologów (w tym 2 zaprzyjaźnionych) wypowiadało się w moim przypadku i... Jeden stwierdził,  ze to nie SM, jeden że nie wygląda mu to na SM, ale trzeba by ponowić badania, a trzech - że nie wygląda to im na SM, ale wykluczyć nie mogą. Cóż, uznałam, że lepiej się leczyć, skoro najlepszy neurolog z ośrodka mającego duże doświadczenie podparte wcześniejsza pracą z prof. Selmajem mówi, że to SM. 3,5 roku temu zdrętwiała mi prawa stopa i to odrętwienie / mrowienie posuwało się aż do pasa. Po wszelkich badaniach i podaniu Solu Medrolu 98% objawów cofnął się. Prążki w PMR były, ale rezonans nie pokazywał jakichś mocno niepokojących zmian. O SM napisano w wypisie, aby obserwować i ze znakiem zapytania. W ubiegłym roku - po ponad 2 latach zdrętwiało mi pół języka, brody, lewy policzek... Po Metypredzie troszkę się cofnęło, ale do dzisiaj mam dziwny język, jak po oparzeniu; smak nieco inny; i lekkie mrowienie brody. Od grudnia kłuję się Copaxone i tyle. Pani Doktor powiedziała, że los się ze mną obchodzi łagodnie. Dobrze, ze mam sporo sadełka, to zastrzyki nie są problemem Uśmiech Mam nadzieję, że gorzej nie będzie Uśmiech W końcu zostać trafionym przez to choróbsko w tym wieku... Kosmitka Uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
ponoć też do Waszej grupy należę... - przez Bubulina1 - 20-02-2023, 16:26

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości