26-02-2023, 23:25
Miałam dziś rezo głowy i przy okazji odebrałam wyniki z szyi i odcinka piersiowego. Szyja taka, jak 9 lat temu i super. W piersiowym lekka progresja, ale nic się nie świeci. Ale przy okazji znaleźli torbiel na wątrobie
, 11.5mm - pójdę na usg, żeby to sprawdzić. I tak mi od razu przyszło do głowy, ze biorę Thyrosan lek na nadczynność tarczycy i muszę okresowo sprawdzać kondycję wątroby. Czeka mnie kolejna wizyta u endo. Ale jutro i tak zrobię sama badania na tarczycę i wątrobę.
Acha i jeszcze w opisie jest coś takiego "Cechy tłuszczowo-degeneracyjne przebudowy szpiku kostnego". Ło matko z córką, co to jest? Odpaliłam Google i..."Zwyrodnienie tłuszczowe szpiku kostnego to proces zastępowania szpiku czerwonego przez tkankę tłuszczową. Ten mechanizm najczęściej opisywany jest w przypadku zmian zwyrodnieniowych trzonów kręgosłupa. Proces ten postępuje wraz ze starzeniem się organizmu i jej to proces fizjologiczny." Co za ulga...
No i po tych wszystkich dziwnych rewelacjach niedzielnych nareszcie jutro czeka mnie normalny dzień w pracy
, 11.5mm - pójdę na usg, żeby to sprawdzić. I tak mi od razu przyszło do głowy, ze biorę Thyrosan lek na nadczynność tarczycy i muszę okresowo sprawdzać kondycję wątroby. Czeka mnie kolejna wizyta u endo. Ale jutro i tak zrobię sama badania na tarczycę i wątrobę.Acha i jeszcze w opisie jest coś takiego "Cechy tłuszczowo-degeneracyjne przebudowy szpiku kostnego". Ło matko z córką, co to jest? Odpaliłam Google i..."Zwyrodnienie tłuszczowe szpiku kostnego to proces zastępowania szpiku czerwonego przez tkankę tłuszczową. Ten mechanizm najczęściej opisywany jest w przypadku zmian zwyrodnieniowych trzonów kręgosłupa. Proces ten postępuje wraz ze starzeniem się organizmu i jej to proces fizjologiczny." Co za ulga...

No i po tych wszystkich dziwnych rewelacjach niedzielnych nareszcie jutro czeka mnie normalny dzień w pracy