14-03-2023, 10:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2023, 10:20 przez Orchidea ponownie.)
(14-03-2023, 10:09)Bubka napisał(a): Oliwa z oliwy, olej kokosowy, masło klarowane, smalec. Ja teraz używam tylko tego.Ja przy staraniach o ciążę to bym w sare sprawdzone leki szła.
Byłam wczoraj w szpitalu. Badała mnie inna lekarka i badanie nie było takie jak zawsze. Kazała mi się przejść i zdziwiona mówi do mnie, że przecież ja nie utykam na prawą nogę a w wypisach wcześniejszych jest że utykam. Zaproponowała mi zmianę leku, stwierdziła, że widocznie nie jest dobry skoro są nowe zmiany. Ale u mnie ta sytuacja z ciążą i ciągłe starania to zaproponowała betaferon. Mówię do niej, że to starszy lek od copaxone, a ona że starszy ale może być lepszy i też można go stosować w ciązy i przy staraniach.
(14-03-2023, 10:02)Akinom napisał(a): Orchi, nie oliwa z oliwek tylko nasz swojski rzepakowy. Lepszy jest. My się tak właśnie z mężem wieczorem zastanawialiśmy, jak to jest. Kiedyś ludzie jedli miecho, smietane, jajka, ziemniaki, mleko prosto od krowy i byli zdrowi, a teraz kaza ci na wszystko uważać, nie jesc tlusto, a i tak wszystko szkodzi. Ja nie zapomnę jak moj dziadek jadl chleb z masłem. Taz tego masla ladowal tyle, co drzemu. Mnie to az trzepalo na sam widokMaslo jemy od zawsze .ale ja zawsze bylam dziwna jeżeli chodzi o jedzenie i tak mi zostało. I malo je(w sumie mogłabym nic nie jesc, bo o ewentualnym głodzie to bol brzucha przypomina) a jestem zdecydowanie za niska do swojej wagi hahaha.
No niestety koncerny na nas zarabiają krocie.
Trzeba do korzeni wrócić. Fast foody od wielkiego dzwonu.No i zero cukru.Dobrze ,ze moje dzieci nie lubią słodyczy. No ale czipsy raz na 2tyg.
Wiosna jest i czas na zmiany.

ale ja zawsze bylam dziwna jeżeli chodzi o jedzenie i tak mi zostało. I malo je(w sumie mogłabym nic nie jesc, bo o ewentualnym głodzie to bol brzucha przypomina) a jestem zdecydowanie za niska do swojej wagi hahaha.