(13-04-2023, 15:42)Danio napisał(a): I dzień dobry, to mój pierwszy post tutaj.Witaj Danio w krainie filmów - i pisz...
----------------------------------------------------------------
Benito/że tak poważnie napiszę
/ nie wiesz co czynisz kobieto zachęcając mnie do pisania, bo filmy, aktorzy, muzyka filmowa, kompozytorzy to /nie wiem jak to nazwać/ hobby/pasja/miłość?Ostatnio Mirek zrobił mi mały test na muzykę filmową...hmm...nie chcę się chwalić, ale po paru dźwiękach już wiedziałam, jaki to film. Jeszcze dziś potrafię zanucić muzę Michel Legranda z filmu Lato 42...
Lubisz Dżem - a mówiłam, ze fale....
Na zlotach często słucha się Dżemu, przecież zloty to rock, blues i motocykle. Najbardziej lubię Sen o Wiktorii. Po śmierci Ryśka nowym wokalistą został Maciej Balcer, który zaśpiewał najpiękniejszy utwór wszech czasów "Do kołyski"
I jest jeszcze jeden utwór przejmujący, pisany z serca Ryśka "List do M"/nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek próbował wykonać ten utwór/.
Ale jak posłuchasz Kołysanki to zafunduję Ci ten utwór w innym wykonaniu/re-we-la-cja/

Acha, może przypomnisz sobie coś wiecej o tym filmie z kobietą i balkonem, bo na razie nic mi nie przychodzi do głowy.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bubka, też nie lubię fantasy, ale z kosmicznych wszystkie części "Obcego". Horrory uwielbiam, szczególnie "Zejście". Trudno go trafić, ale to nie jest typowy horror typu Teksańska masakra piłą mechaniczną, to film o tym do czego są zdolni ludzie, żeby przeżyć. Podobnie, jak w The walking dead - ktoś oglądał?