15-05-2017, 14:00
Borówka
Ja tez tak miałam jak tylko stwierdzili ze mam SM dostałam kroplówki
Potem następnie tabletki
I muszę przyznać,ze byłam jak nowo narodzona.
To teraz jak się gorzej czuje to powinnam znowu się wzmocnić sterydami?
Ja akurat żadnych skutków ubocznych nie miałam co widzę,ze rzadko kiedy tak
jest?Tylko mogę się cieszyć.
Ale jeśli nie pojawiły się nowe zmiany to czy zażycie sterydów nie będzie nieodpowiedzialnym
zachowaniem.?
Borówka niestety sterydy są bardzo nie obojętne dla organizmu a szczególnie takie jak te które które stosowane są przy sm-ie
Ich skutki uboczne mogą być odległe jak i natychmiastowe i właśnie dla tego, w takich dawkach i ten rodzaj, może być tylko podawany w warunkach szpitalnych z ciągłym monitoringiem personelu lekarskiego! A częstotliwość podawania tak potężnej dawki musi być bardzo wnikliwie rozpatrzona, stosunek korzyści i ryzyko ewentualnych skutków złych działań! Są lekarze którzy są zagorzałymi przeciwnikami stosowania mocnych sterydów takich jak solu-medrol
Wszystko zależy od stosunku korzyści ze stratami
Pozdrawiam
Ja tez tak miałam jak tylko stwierdzili ze mam SM dostałam kroplówki
Potem następnie tabletki
I muszę przyznać,ze byłam jak nowo narodzona.
To teraz jak się gorzej czuje to powinnam znowu się wzmocnić sterydami?
Ja akurat żadnych skutków ubocznych nie miałam co widzę,ze rzadko kiedy tak
jest?Tylko mogę się cieszyć.
Ale jeśli nie pojawiły się nowe zmiany to czy zażycie sterydów nie będzie nieodpowiedzialnym
zachowaniem.?
Borówka niestety sterydy są bardzo nie obojętne dla organizmu a szczególnie takie jak te które które stosowane są przy sm-ie
Ich skutki uboczne mogą być odległe jak i natychmiastowe i właśnie dla tego, w takich dawkach i ten rodzaj, może być tylko podawany w warunkach szpitalnych z ciągłym monitoringiem personelu lekarskiego! A częstotliwość podawania tak potężnej dawki musi być bardzo wnikliwie rozpatrzona, stosunek korzyści i ryzyko ewentualnych skutków złych działań! Są lekarze którzy są zagorzałymi przeciwnikami stosowania mocnych sterydów takich jak solu-medrol
Wszystko zależy od stosunku korzyści ze stratami

Pozdrawiam
To nie S.M. ma mnie tylko ja mam S.M.