(02-08-2023, 07:23)e-smka napisał(a):(01-08-2023, 21:32)Benita napisał(a): No to kobietki kochane śle wam pozytywne wibracje i zdrowiejcie. U mnie ok w miarę ale załatwiam nad morzem w Trójmieście numer PKK synkowi i już nie mogę się doczekać aż na działce będę z powrotem. W niedzielę Karpacz pozamykali ale ja nie na czasie i nie wiedziałam że kolarze będą tamtędy przejeżdżać. Udało nam się przed nimi i na rybkę pyszną do Flipera też dojechaliśmy. Życzę wam zdrowia i cierpliwościja jutro urzędy więc i mi nie zaszkodzi
Oooooo i Yasmina jest w końcu moderator alleluja
Benita, ja z Twoich opisów rozumiem, że ty mieszkasz w Niemczech, ale po Polsce jeździsz wzdłuż i wszerz... ???![]()
Trójmiasto, potem Karpacz, a potem jeszcze ryba nad morzem - ale w jeden dzień czy co?
Wszystko mi się już pomieszało...
A Yasmina to już wczoraj widziałam, że ma MODERATORA...
Yasminko - zdrówka życzę, a Klimę trzeba odgrzybiać. W aucie robię co roku, a w domu mamy taką przenośną i ostatnio czytałam, co tam trzeba zrobić i też muszę się za to wziąć. Korzystamy z niej bardzo mało, ale wyczyścić trzeba...
Środa... a czuje się jakbym już ze dwa tygodnie, a nie dwa dni w pracy była
Choć dziś lepiej, bo od rana słoneczko, a nie jak wczoraj lało i lało od samego rana.
Miłego dnia Kochani
Mieszkam w Niemczech (Bayern) od maja siedzę do września na działce, niedaleko Karpacza i jak Lusia grzebię się w ziemi, jak w końcu opanuję zdjęcia to wam wyślę mój ogródek
nad morzem mieszkaliśmy i ciągle mamy mieszkanie i rodzinę więc jak mam okazję albo potrzebę to jadę, a teraz mój synek prawko robi i potrzebował PKK numer. Już jestem na działce umęczona drogą i czekam na wolną łazienkę żeby się umyć i iść spać 
(04-08-2023, 14:51)Akinom napisał(a):(03-08-2023, 23:08)smarrito napisał(a): Bubka miłego wypoczynku życzę. Ja źle znoszę Bułgarię, mogę doczołgać się tylko do basenu. Pójście nad morze syn przepłacił udarem (czerwiec).
Teraz wakacje nad polskim morzem, ma być zimno i lać, więc super że w Bułgarii jesteś.
Lusia, oby pogoda się poprawiła, bo wypoczynek w takie zimno to masakra
Ja nie lubię strasznych upałów, ale do wody zimnej tez nie wejdę.
Oby się poprawiło, bo można w alkoholizm wpaść przy takiej pogodziemy raz tak mieliśmy w Grzybowie. Dwa tygodnie zimno, deszcz, masakra totalna i jeszcze daleko do plazy było. Wtedy to mi nie przeszkadzało. Teraz nie do przejścia by było. Z resztą Grzybowo się bardzo zmienilo. Jak kiedyś nie było można budować blisko plaży, bo teren bagnisty, tak teraz nikomu to nie przeszkadza. Nawet osiedle jakieś przy plaży stoi.
Jak i w Pucku, zgodnie z przepisami nie można budowac do jakieś odległości mój mąż nawet telefonował w tej sprawie ale niestety pieniądz rządzi i mało jest ludzi którzy dla kasy nie nagną przepisów....a szkoda
(04-08-2023, 12:02)smarrito napisał(a):(04-08-2023, 11:18)Lusia98 napisał(a): Smarrito udar ojeju.. wszystko już dobrze ? Jak to się objawiło ? Eh właśnie u mnie największy strach o dzieci. .
Taki lekki. Udar cieplny oczywiście. Bo syn duży - nastolatek. Najpierw przegrzanie, ból głowy, gorączka, dreszcze, mdłości. A najlepsze, że nad tym morzem to pod parasolem, albo w morzu i dojście jakieś 7-10 min. i wystarczyło. Nakrycia głowy, kremy z filtrem, dużo zimnych napoi, lody.
A potem całe 2 dni w klime w pokoju, żeby doszedł do siebie.
No to zdrówka mu życzę i oby jak najmniej takich przygód, a co do leków na chorobę lokomocyjną to ostatnio rodzińny dał mi krople. Działały też super ale po wyjściu z auta jak byś dopiero wstała...może by ci pomogły jak będę spytam o nazwę bo nie pamietam

ja jutro urzędy więc i mi nie zaszkodzi 
my raz tak mieliśmy w Grzybowie. Dwa tygodnie zimno, deszcz, masakra totalna i jeszcze daleko do plazy było. Wtedy to mi nie przeszkadzało. Teraz nie do przejścia by było. Z resztą Grzybowo się bardzo zmienilo. Jak kiedyś nie było można budować blisko plaży, bo teren bagnisty, tak teraz nikomu to nie przeszkadza. Nawet osiedle jakieś przy plaży stoi.