12-11-2023, 14:50
(10-11-2023, 11:04)Anka napisał(a):Dziękuję(30-10-2023, 18:18)Agula123 napisał(a): Właśnie dobrze że czytam ten wątek, przed chwilą rozmawiałam z lekarzem z Katowic który mi powiedział że tecfidera jest lekiem do bani! Ze ma 30 procent skutecznosci w porównaniu do innych ! Zaproponował abym przyszła do jego kliniki itp.Kiedyś w 2017-2018 jak byłam na Betaferonie to marzyłam o Tec. Dostałam. Byłam zadowolona. Do czasu. Teraz Tecfidera nie jest już takim super lekiem, ludzie nie marzą żeby przejść na Tec ale na coś innego. Tak to działa. Za jakiś czas będzie coś lepszego niż Kesimpta. Mamy większy wybór leczenia na chwilę obecną niż pare lat temu. Z czasem pojawią się nowe leki i lekarze będą proponować coś innego niż Tec czy Kesimptę. Znam osoby co biorą Tecfiderę od lat nie mają rzutów czy skutków ubocznych i nie chcą zmieniać leku.
Nie ukrywam że trochę mnie zaskoczył! Od początku myślałam ze ten lek jest ok. Mam dziwne objawy, mam mrowienia i czasami zmęczenie ale ogólnie jest ok. Rozpoznali u mnie SM w styczniu, od marca biorę lek i w marcu miałam 1 rzut .
Jak myślicie jest to prawda co powiedział czy jak..
(30-10-2023, 18:18)Agula123 napisał(a): Właśnie dobrze że czytam ten wątek, przed chwilą rozmawiałam z lekarzem z Katowic który mi powiedział że tecfidera jest lekiem do bani! Ze ma 30 procent skutecznosci w porównaniu do innych ! Zaproponował abym przyszła do jego kliniki itp.Zaznaczył że kesimpta jest lepsza, tzn ma lepsze rokowania
Nie ukrywam że trochę mnie zaskoczył! Od początku myślałam ze ten lek jest ok. Mam dziwne objawy, mam mrowienia i czasami zmęczenie ale ogólnie jest ok. Rozpoznali u mnie SM w styczniu, od marca biorę lek i w marcu miałam 1 rzut .
Jak myślicie jest to prawda co powiedział czy jak..