13-11-2023, 01:03
(11-11-2023, 15:16)JMonika79 napisał(a): Yasmino współczuję - mały pies to mały mózg albo wcaleTylko, że ona Tuśka jest mądrym psem, wiele rzeczy rozumie, ale przez 7 lat nikt nie pracował nad nią i ona nie wie co można a co nie. Już na szybko nauczyłam ją jeść. Ale od jakiegoś czasu tato/nie wiem dlaczego, a może się domyślam/ nie wychodził z nią na spacer/załatwiała swoje potrzeby w mieszkaniu/aż wstyd mi o tym mówić/. I teraz nie widzi nic złego w tym, że narobiła mi na matę do ćwiczeń. To jest biedny pies, a tak się chętnie przytula, szuka kontaktu z ludźmi i świetnie się dogaduje z moimi wilczycami. Przypuszczam, że przede mną jeszcze dużo pracy nad nią.kiedyś dostalam na dwa tygodnie psa znajomych - shitzu - tak durnego psa to jeszcze nie spotkałam, ona jazgotała na wszystko i na nic i tylko nakręcała mojego owczarka. Nie dała spać w nocy ani odespać w dzień, nigdy wiecej nie zgodziłam sie nią zająć bo to byla poprostu katorga dla calej rodziny. Znajomi sie poobrazali bo nie mogli znaleźć nikogo do opieki - ciekawe dlaczego haha.
Tu gdzie mieszczam na 4tys mieszkancow jest ponad 700 osob z potwierdzonym covidem wiec cos moze byc na rzeczy, zdrowia
----------------------------------------------------------------------------
Marcin bardzo się cieszę także, że wróciłeś do nas i co najważniejsze z samymi dobrymi wiadomościami. Z Twojego postu bije czysty optymizm i tak trzymaj
. ------------------------------------------------------------------
Benitko i cóż mam na to poradzić, że o sobie myślę na końcu - taki mój dziwny charakter. Asertywności zaczęłam się uczyć z 10 lat temu i całkiem nieźle mi idzie. A co najważniejsze nauczyłam się mówić to co myślę, ale zawsze pytam czy mam szczera czy miła?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wiem na ile wiarygodne są informacje o pojawieniu się covida, ale ja z Mirkiem czujemy się fatalnie.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ale przed nami nowy tydzień, potrzeba nam uśmiechu i nowego spojrzenia na otaczający nas świat...