24-09-2024, 11:08
Dzień dobry,
Witam,
Niecały rok temu otrzymałam diagnozę i od tego czasu dostaje raz na pół roku lek Ocrevus.
Mam 34 lata i chciałabym starać się o dziecko ale dostaje różne informacje od lekarzy na ten temat. Niektórzy mówią, że w okresie połogu będzie gorzej, inni, że będzie na stałe gorzej, a jeszcze inni, że będzie dobrze, że dostaje dobry lek i powinno być w porządku.
Może ktoś z Was ma wiedzę na ten temat? Z własnego doświadczeni, albo innych znajomych osób?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam,
Niecały rok temu otrzymałam diagnozę i od tego czasu dostaje raz na pół roku lek Ocrevus.
Mam 34 lata i chciałabym starać się o dziecko ale dostaje różne informacje od lekarzy na ten temat. Niektórzy mówią, że w okresie połogu będzie gorzej, inni, że będzie na stałe gorzej, a jeszcze inni, że będzie dobrze, że dostaje dobry lek i powinno być w porządku.
Może ktoś z Was ma wiedzę na ten temat? Z własnego doświadczeni, albo innych znajomych osób?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Moja partnerka (wiek 35 lat) w zeszłym roku otrzymała diagnozę. Przyjmuje lek Ocrevus. Mam pytanie odnośnie ciąży, bo ciągle dostajemy różne informacje od lekarzy, a chcielibyśmy zacząć się starać tylko mamy pewne wątpliwości czy nie zrezygnować jeżeli ma to na stałe pogorszyć jej stan zdrowia. Jedni mówią, że będzie gorzej po porodzie i już tak zostanie. A inni, że będzie gorzej, ale tylko w okresie połogu. Proszę o informację jeżeli ma ktoś wiedzę w tym temacie lub z własnego doświadczenia wie z czym to się wiążę.
Pozdrawiam