02-01-2025, 15:44
(02-01-2025, 06:46)Hamzy napisał(a): Cześć. Anna jestem i od prawie 8 lat z postawioną diagnozą. Napiszę ci tak. Twoje objawy nie muszą wskazywać na SM. Mało charakterystyczne dla SM. Współczuję ci że tyle czekasz na postawienie diagnozy ja nie jestem lekarzem wiec nie będę ci tu nawet wróżyć do ci dolega. Chcę ci tylko dodać odrobinę otuchy. Poczekaj na wizytę e neurologa. Spytaj czy widzi potrzebę skierowania na badania diagnostyczne pod kątem SM. Jakie są jego przypuszczenia gdzie iść i co zbadać jeśli dla niego to na pewno nie SM. Miałeś z morfologii badaną boreliozę? Dobrze zrozumiałam? Jaki wynik? Są przeciwciała? Jak zrobisz mri to się też dużo wyjaśni. Odezwij się na forum co ci powiedział neurologi czy dał skierowanie na badania. Ps diagnostykę SM najlepiej robić podczas pobytu w szpitalu. Nie tylko się wykonuje samo Mri ale robi inne badania.
Tak miałem dwa razy skierowanie na badanie przeciw ciał ale po takiej diagnozie ze to borelioza od razu czułem poprawę i chyba z głupoty przekładałem te badania aż ich nie robiłem i znów potem w głowie sm przypominanie lekarza który pytał czy ktoś w mojej rodzinie nie chorował na choroby neurologiczne?