06-02-2025, 03:54
Witam, mam 34 lata. Od jakiegoś czasu (ok. 1,5 tygodnia) mrowienia rąk i nóg, tak jakby na przemian, jeśli w danym momencie odczuwam je w lewej dłoni, to w prawej jest ok. Jeśli czuje je prawej to w lewej zazwyczaj nie, czasami pojawiają sie parestezje palców u stóp i w stopach to wtedy w dloniach jest ok (np. podczas pisania postu, odczuwalem przez 30 min takie opaczne uczucie w prawej stopie, po czym czuje, ze mija i pewnie zaraz pojawi sie w innej konczynie). Są też drżenia pojedynczych mięśni. Odchodzę już od zmysłów, gdyż naprzemiennie ale odczuwam je praktycznie non stop i tak sobie wędrują po ciele. Pomyślałem o suplementacji magnezem z B6, B12, spozywaniem Potasu, stosuję 1,5 tygodnia ale niewidzę za duzej różnicy, praktycznie żadnej.
Od 7 lat choruje na nadciśnienie i biorę leki, ale nie wiem czy to wgl z tym wiązać. Przez lata nie miałem takich akcji. Cisnienie jest ustabilizowane.
Nie mogę już nocami spać, bo doprowadzają mnie te parastezje do szału ?
Od 7 lat choruje na nadciśnienie i biorę leki, ale nie wiem czy to wgl z tym wiązać. Przez lata nie miałem takich akcji. Cisnienie jest ustabilizowane.
Nie mogę już nocami spać, bo doprowadzają mnie te parastezje do szału ?