10-02-2025, 00:14
(08-02-2021, 22:03)Joanna napisał(a):(04-02-2021, 19:00)Garasuo napisał(a): Po prostu myślałem że utrata węchu mogła być po prostu pierwszym objawem choroby więc zapytałem ale faktycznie pewnie macie rację że zbyt się nakręcam
Te zaburzenia z wechem ...., to prawdopodobnie Covid....mogłeś przejść go łagodnie, dlatego mógł być jeden objaw .... nie doszukuj się w tym SM .
Cóż, ja traciłam węch dwa razy, na miesiąc. Też wtedy panował covid, ale covida nie miałam. Po utraconym węchu pozostały mi zaburzenia czucia: nie mogłam czuć ugotowanych ziemniaków, bo czułam amoniak. Kiedy zakładałam świeżo wyprana koszulkę czułam zapach rozłożonego moczu, gorzki zapach amoniakalny. Trwało to z dwa lata. Teraz mam słaby węch, ale już nie czuje amoniaku.
Wszystko wskazuje na to, że mam SM, jestem w trakcie badań, ale tak naprawdę mam tyle objawów, że wiem, że to musi być to. Bardzo późno to zostało wykryte, już widzę podwójnie, straciłam część słuchu, ciągle bolą mnie nerwy w plecach i nogach, biodra kolana, wszystko drętwieje. Zwarcie prądu w głowie, prądy z drgawkami po całym ciele. Wyczerpanie takie, że nie mogłam pracować bo spałam po 8 razy dziennie nie dawałam rady nawet wypić herbaty, nie miałam sił.Bardzo późno to u mnie wykryto, lekarze wysyłali mnie do psychologa na nerwicę i dawali witaminę D na zmęczenie. Nie ma co się łudzić.