26-02-2025, 14:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2025, 14:55 przez paragrafka.)
(26-02-2025, 14:44)NovemberRain napisał(a):(19-10-2024, 00:48)paragrafka napisał(a): Chciałam dać krótki update. Jestem już po punkcji, nie było tak źle jak myślałam, o dziwoGorsze chyba jest dochodzenie do siebie niż sam zabieg. Niestety dopadł mnie ten nieszczęsny zespół popunkcyjny. Minęły 2 tygodnie a głowa mnie jeszcze pobolewa przy pochylaniu, ale cieszę się, że jestem już po.
Wyniki też już mam, nie umiem ich jednak zinterpretować, więc w środę czeka mnie wizyta u lekarza prowadzącego. Prążków brak, ale za to jakieś dziwne strzałki przy jakichś wskaźnikach albuminowych (?), które średnio mi coś mówią, więc potulnie czekam na wizytę
paragrafka jak u Ciebie sytuacja po czasie? jak się czujesz i czy lekarze coś ustalili?
Hej
więc tak... prążków u mnie brak. Innych objawów także. Końcem kwietnia mam powtórny rezonans głowy i odcinak szyjnego, z kontrastem. Jak mówi doktor, jak się zaświecę, pewnie dostanę diagnozę. Bo do żadnej innej choroby nie pasuję i jakoś mu się to składa na całość pasującą do SM... A poza tym normalnie funkcjonuje, żyję i staram się tym nie przejmować
W międzyczasie miałam także kompleksowe badanie wzroku, bo padło podejrzenie na pozagałkowe zapalenie nerwu, ale wykluczyli.