Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Osłabienie kończyn
(09-06-2025, 13:38)MasteR napisał(a): Hmm, ja mam słabszą prawą stronę. W zasadzie to jest różnie. Jak jest lepiej, to mogę nogą ruszać swobodnie (w miarę) i z dużą precyzją. Jeśli pojawia się stres albo jakiś gorszy dzień, to głównie odczuwam to w łydce po zewnętrznej stronie. Dodatkowo też mam dziwne czucie w okolicach brzucha, które wzmagają te odczucia. Reasumując, tracę precyzję w tej nodze + staje się ona tak jakby cięższa. Jak pojeżdżę na rowerze, albo dużo chodzę (po płaskim i z odpoczynkiem), to potem odczuwam ją normalnie, co ciekawe im więcej ruchu, tym lepiej ta noga działa. Nie liczę ruchu, który wymaga kucania, zginania (np. sprzątanie), albo chodzenia po górach. W zasadzie pisząc to, dochodzi też do mnie, że największym problemem nie jest noga, a właśnie okolice brzucha i kręgosłupa, bo one dostają najmocniej podczas takich wygibasów podczas sprzątania, a na rowerze te części ciała są stabilne. Tak, czy inaczej, siła w nodze jest, ale brak precyzji i to uczucie ciężkości i takiego jakby wypełnienia nogi, jakby coś tam pod skórą było. Ok, chaotycznie troszkę, ale jakby co odpowiem na jakieś konkretne pytanie, gdyby było coś do rozwinięcia. Duży uśmiech
Bardzo Ci dziękuję za szczegółowe opisanie objawów! To jest według mnie trudne, żeby opisać dość dziwne objawy, których większość ludzi nie rozumie ? ja też mam odczucie osłabienia prawej strony choć niewidoczne w badaniu neurologicznym. Przy czym inaczej odczuwam to na ręce a inaczej na nodze. Obecnie z ręką mam większy problem. Nawet jak nic nią nie robie to odczuwam jej jakby zmęczenie, już od samego rana. Wszystko mogę nią robić ale ją czuję i mnie boli  mięsień w jednym miejscu na przedramieniu. Ale parę dni temu byłam u neurologa i nie wyczuł żadnego osłabienia w sile mięśni. Nie mam też.problemow z brakiem precyzji.

MasteR a czy w ramach swoich dolegliwości odczuwasz  ból? I czy to zmienione czucie na brzuchu i plecach jest jakoś ograniczone powierzchniowo do jakiegoś konkretnego fragmentu ciala ?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Osłabienie kończyn - przez NovemberRain - 09-06-2025, 13:14
RE: Osłabienie kończyn - przez MasteR - 09-06-2025, 13:38
RE: Osłabienie kończyn - przez NovemberRain - 09-06-2025, 14:16
RE: Osłabienie kończyn - przez Konga - 09-06-2025, 20:01
RE: Osłabienie kończyn - przez yasmina - 09-06-2025, 20:07
RE: Osłabienie kończyn - przez NovemberRain - 09-06-2025, 22:57
RE: Osłabienie kończyn - przez Bubka - 10-06-2025, 00:31
RE: Osłabienie kończyn - przez Akinom - 10-06-2025, 08:59

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości