15-01-2026, 20:51
(15-01-2026, 19:53)yasmina napisał(a): Lusia, a cóż Tobie się dzieje kochana?Yasminko, no pięknie ?No, aż mnie zmroziło.
-----------------------------------------------------------------------------
Bubka nie martw się na zapas. Wiem, że wszystkie takie poważne decyzje nie są łatwe, ale trzeba mieć nadzieję, że będzie lepiej i tego się trzymaj.
-----------------------------------------------------------------------------
A ja jestem po drugiej lekcji włoskiego on-line.Super sprawa, fajna dziewczyna z Sycylii, staramy się mówić tylko po włosku, tzn. ona więcej mówi niż ja, ale dużo rozumiem. Czuję się, jak w szkole, bo dostałam zadanie domowe
, robimy ćwiczenia, to jest dokładnie to co potrzebowałam. Trochę przeszkadza mi znajomość angielskiego, bo odruchowo tłumaczę najpierw na angielski, a potem na włoski i czasami zdarza mi się wtrącić słowo po angielsku
![]()
-------------------------------------------------------------
Nadzieja jest płomieniem który migoce, ale nie gaśnie...

No, aż mnie zmroziło.
Super sprawa, fajna dziewczyna z Sycylii, staramy się mówić tylko po włosku, tzn. ona więcej mówi niż ja, ale dużo rozumiem. Czuję się, jak w szkole, bo dostałam zadanie domowe
, robimy ćwiczenia, to jest dokładnie to co potrzebowałam. Trochę przeszkadza mi znajomość angielskiego, bo odruchowo tłumaczę najpierw na angielski, a potem na włoski i czasami zdarza mi się wtrącić słowo po angielsku