(27-12-2017, 12:22)annia2321 napisał(a):(26-12-2017, 22:54)Kasia11 napisał(a): Czesc wszystkim,
Pisze bo mam problem, a moze ktos jeszcze byl w mojej sytuacji.
Zostalam zdiagnozowana z SM jakies 3 tygodnie temu. Tyle ze akurat bylam za granica- Wlochy. Tam mialam wykonane wszystkie badania na podstawie ktorych postawiono mi diagnoze. Wloscy lekarze powiedzieli , ze bardzo wazne jest bym od razu zaczela terapie, ze maja bardzo dobre wyniki i leki ktore naprawde dobrze dzialaja gdy zacznie sie wczesnie.
Npisalam ! Dziekuje !
Po powrocie do Polski udalam sie do neurologa. Niestety ale pani doktor powiedziala ze nie lapie sie do programu lekowego na zasadych jakie aktualnie panuja w Polsce. powiedziala ze ona oczywiscie rowniez uwaza ze leczenie powinnam zaczac jak najszybciej by ograniczyc przykre skutki w przyszlosci ale ze ona niestety nie moze nic zrobic. Poradzila mi zebym moze zaczela leczyc sie tam (po swietach wracam tam na 2 mc by dokonczyc studia) I wrocila tutaj I ze moze w ramach kontynuacji Bede mogla leczyc sie w polsce. Pojechalam do wojewodzkiego punktu NFZ by zapytac czy to mozliwe , niestety uslyszalam , ze nie...
Czy ktos mial podobna sytuacje? Albo jest w stanie cos poradzic?
Jestem zalamana bo bardzo chcialabym zaczac leczenie nie czekajac do kolejengo rzutu, czuje ze to moglaby byc dla mnie szansa na normalne zycie w przyszlosci.
(27-12-2017, 12:22)annia2321 napisał(a):(26-12-2017, 22:54)Kasia mam ważne dla Ciebie inforację napisz do mnie na mój ************************* sama choruje od 4 lat napisz czekam napisał(a):
(26-12-2017, 23:52)Paulina90 napisał(a): Moze spróbuj isc do innego neurologa w Polsce? Innej placówki? Mi ostatnio moja neurolog powiedziała, ze juz zostało to zmienione ze trzeba czekać do kolejnego rzutu aby wlaczyc leczenie , ze wystarczy juz tylko wynik z płynu i rezonans ze zmianami demielnizacyjnymi.
Ja zaczynam leczenie od 9 stycznia i przetłumaczyłam wszystko z Uk, chociaz nigdy sie tam noe leczyłam jednak teraz muszę bo zmian mam coraz więcej...
PAULINA , napisalam do Ciebie widomosci prywatna, jesli mialabys czas to zerknji prosze
dzieki za pomoc!