23-06-2023, 14:11
Popieram esemka Akinom już ma wprawę a wy najpierw do niej na szkolenie albo dajcie na luz
|
Oddział Rehabilitacji Śląsk
|
|
23-06-2023, 14:11
Popieram esemka Akinom już ma wprawę a wy najpierw do niej na szkolenie albo dajcie na luz
(22-06-2023, 12:37)e-smka napisał(a): No ja już też 5 lat z Sm i nigdy na rehabilitacji nie byłam, bo nie wiem, że powinnam... nikt o tym nie mówi, a ja myślę, że jak będzie problem z poruszaniem się, to dopiero wtedy na rehabilitacje... a nie ze zmęczeniem. O tym to powinni mowic od samego początku, jak jeszcze nic się nie dzieje. Mi tez nikt o rehabilitacji nic nie mówił, dopiero, jak już zaczęły się grubsze problemy. Ale wtedy to już trochę za późno. Dziewczyny upominajcie się o swoje. To dla Waszego dobra. Gdyby moja pierwsza neurolog zaczela cokolwiek robić, procz szukania na siłę ciesni nadgarstka to może byłoby inaczej. Ona znala diagnozę, ja nie wiedziałam co ti jest to sm, nikt mi nic nie powiedział, chociaż chyba powinien. Nie było internety, a skoro ja nie czulam się chora, to olalam temat. Nie dawajcie się zbywać. Cholera, chyba nie w tym wątku co trzeba odpowiedź się pojawila. Jestem jednak ponadprzeciętnie zdolna hahaha (23-06-2023, 14:11)Benita napisał(a): Popieram esemka Akinom już ma wprawę a wy najpierw do niej na szkolenie albo dajcie na luz Takie rzeczy to ma się we krwi moja droga
Nadzieja jest płomieniem który migoce, ale nie gaśnie...
23-06-2023, 22:46
(23-06-2023, 15:34)Akinom napisał(a):(22-06-2023, 12:37)e-smka napisał(a): No ja już też 5 lat z Sm i nigdy na rehabilitacji nie byłam, bo nie wiem, że powinnam... nikt o tym nie mówi, a ja myślę, że jak będzie problem z poruszaniem się, to dopiero wtedy na rehabilitacje... a nie ze zmęczeniem. No tak
26-06-2023, 08:38
No widzisz, faktycznie. Ja to ostatnio jakaś zakręcona jestem. Nie wiem, dlaczego. Jakieś zmęczenie materiału czy co.
A tu dziewczyna pyta o jakieś rehabilitacje na Śląsku a i tak odpowiedzi brak
.. rozgadalismy się na wszystko ale nie na to co trzeba. Benita dobrze pamiętasz że ją regularnie się rozciągam kiedyś nawet częściej, ostatnio mnie choroba dopadła i trochę się opuściła czego bardzo żałuję bo taki regularny ruch wpływa na całokształt!! Nie tylko na ciało ale także na ducha i nawet jak zmęczona jestem (co ostatnio wspominaliśmy) to położenie się do łóżka to zabójstwo... W ogóle ostatnio jedna dziewczyna wypowiadała się na temat akumpuktury w SM i wiecie co ? Stwierdziła że dzięki temu czuje się w 90% zdrowa a nie korzysta chwilowo z żadnych terapii lekowych... Muszę koniecznie się zagłębić w tym temacie ![]() Z tego co pamiętam akupunktura bardzo pomogła jej w chronicznym zmęczeniu.. dodatkowo joga i zrezygnowała całkowicie z przetworzonego jedzenia
31-08-2023, 09:01
Witam poszedłem inną drogą . Zapisałem się do P.T.S.R. i uczęszczam na rehabilitację . Super ludzie doradzą pomogą itp.
Koszt 60zł rocznie .
31-08-2023, 12:36
Ja to bym musiała do Wrocławia dojeżdżać, a tego to mam już po kokardki.
31-08-2023, 19:47
Moja neurolog dała mi skierowanie na rehabilitację od razu na pierwszych wizytach, jak juz się dostałam do lekarza rehabilitanta, to się okazałao, że skoro nic mi nie dolega, to nic mi nie może zalecić, neurolog zdziwiona, bo miałam otrzymać ćwiczenia ogólnousprawniające. Nie wiem może poprosze znowu skierowanie i udam sie do innego lekarza.
W sm jak już pisałam doskwierały mi zawroty głowy i zaburzenia równowagi.
01-09-2023, 08:57
Do PTSR nie trzeba skierowania tylko info o S.M.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|