Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
definicja rzutu
(11-08-2025, 07:00)Konga napisał(a): Moim zdaniem to nie są rzuty, ale trzeba to zgłaszać lekarzowi. Robiłam dokładnie to samo, mówiłam że jest "ok". No i może mówienie niekoniecznie coś zmienia to zmieni się w dokumentacji. Na wizycie rocznej nagle przeraziłam się, że EDSS podskoczył, ale potem sobie uświadomiłam, że dopiero po jakimś czasie powiedziałam o nowym objawie, najlepiej wiedzieć kiedy się to zaczęło. Ja ostatnio powiedziałam, że nie mogę za pierwszym razem trafić kluczem do zamka, ale jak się zastanowiłam to na pewno ponad rok objaw ma.  No i mówienie o nowych objawach może mieć wpływ na leczenie.
Masz na myśli, zmianę leku na inny? Tak aby te objawy nie występowały?
Odpowiedz
Trochę mam na myśli zmianę leku na inny, ale raczej nie liczyłabym na cofnięcie zmian. Trochę też po to, że jak składałam wniosek o orzeczenie o niepełnosprawności to chcieli mi udowodnić, że nic mi nie jest, a jak ja analizowałam swoje objawy to wpadłam w depresyjny nastrój. Jakbym miała wyższy EDSS to byłoby łatwiej, nie to że chcę większą niepełnosprawność, ale nawet te małe objawy, które na co dzień nam nie przeszkadzają mogą mieć znaczenie.
Odpowiedz
Umówiłam się do lekarza, coś niepokoją mnie te objawy związane z nogami, tak jakby bolą, są słabe i jakoś ogólne tak dziwnie. Zobaczymy co mi powie lekarz
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości