Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gastroskopia
Czy ktoś z Was miał wykonywaną gastroskopię w znieczuleniu ogólnym?
Mam mieć wykonane to badanie. Lekarz kierujący zapytał czy chcę ze znieczuleniem ogólnym, czy bez. Powiedziałam, że ze znieczuleniem. 
Miałam wykonywaną gastro lata temu, gdy o znieczulenie nikt nie pytał. Niezbyt przyjemne, ale do przejścia. Więc teraz jak jest taka możliwość to po co się męczyć  Cwaniak
Ale z drugiej strony, czy całkowite uśpienie nie będzie zbyt obciążające dla osoby z sm przy tak krótkotrwałym badaniu?
Właśnie chciałam się zapisać, no i takie pytanie w pracowni endoskopii czy na pewno chcę..
Jak było u Was?
Odpowiedz
W tamtym roku byłam dwa razy pod pełną narkozą. Lekarz nie widział przeciwskazań i mi również nic się nie działo po badaniach.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Ja miałam mieć pod narkozą, ale w ankiecie przed zabiegiem przyznałam się, że choruję na SM to chcieli zaświadczenie od neurologa, że nie ma przeciwwskazań.
Odpowiedz
Ja miałam gastroskopię rsz w życiu, bez narkozy i już nigdy się na to nie pisze. Chcieli mnie udusić, bo niechcący rura weszła do tchawicy. Nigdy więcej!!!
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Idę 13 marca, znieczulenie miejscowe.
Mam nadzieję, że przeżyję Cwaniak
Odpowiedz
Olaa dasz radę. Będę trzymała kciuki
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Ola to już tuż tuż! moment i będziesz to miała za sobą Uśmiech

Mój mąż musi zrobić kolonoskopię - już miał skierowanie chyba z 3 lata temu, które przepadło i tak odwleka to ...
Odpowiedz
Dzięki dziewczyny za odzew Uśmiech
Tosiia, trudna sprawa z Twoim mężem. Skierowanie 3 lata temu, kawał czasu.. Nie myślał o znieczuleniu? Zasypia na trochę,  budzą go jak jest po wszystkim. Nie wiem czy wszędzie tak jest, ale można to zrobić ambulatoryjnie.
Odpowiedz
U nas to biorą do szpitala na 4-5 dni. Moj tata chodzi co 2 lata. To na nfz. Bez narkozy. Brat robil prywatnie we Wrocławiu, to ambulatoryjnie, z narkoza. Ciocia robiła prywatnie w tym samym miejscu, to nie dali jej narkozy, tylko znieczulenie jak na nfz i lekarz powiedział, zeby wiecej kolonoskopii nie robila, bo ma tak poskrecane jelita, ze może się ona źle skończyć. We Wrocławiu robja też kolonoskopię tomografem komputerowtm. Bezinwazyjnie. Kolega taty miał w ten sposób robione. I to robia na nfz.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
o super Akinom ze napisalas o tym, ze jest mozliwosc kolonoskopii tomografem komputerowym! nie wiedzialam, a moj maz jakis bardzo lekliwy jest ... musze zobaczyc jak w DE wyglada ta opcja. Jesli nie ma to w PL prywatnie zawsze mozemy zrobic. Co ja z nim przezylam jak mial 'tylko' cystoskopie dlatego wiem, ze ze strachu nie podejmuje tematu tej kolonoskopi.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości