Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hej, cześć, dzień dobry! :)
Cześć! Jestem tutaj nowa  Uśmiech

Mam prawie 26 lat. Choruję od listopada 2023 roku. Zdiagnozowano u mnie postać rzutowo-remisyjną po drugim rzucie (za pierwszym razem, w 2021 r. było to pozagałkowe zapalenie nerwu wzrokowego), po miesiącu włączyli mnie do programu lekowego i przyjmuję Tecfiderę. 

Jedyny objaw jaki mi dokuczał to nagłe pogorszenie widzenia w centrum pola widzenia w lewym oku. Oprócz tego w rezonansie są trzy zmiany demielinizacyjne. Na ten moment nie mam objawów neurologicznych.

Diagnoza była dla mnie zaskoczeniem, ale oswoiłam się już z chorobą. Cieszę się, że dzisiaj udało mi się znaleźć to forum i podzielić się swoją krótką historią. 

Pozdrawiam wszystkich ciepło! Miło mi Was poznać Uśmiech
Odpowiedz
Cześć Olalal. Witaj na pokładzie. Miło jak, ktoś pisze, że dostał tak szybko leczenie. Trzymaj się ciepło i w razie co pytaj.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Witaj serdecznie :-)
Odpowiedz
CześćUśmiech

Najważniejsze, że szybko udało się zdiagnozować chorobę i zacząć leczenie, bardzo dobrze. Twoje podejście do zaistniałej sytuacji jest też jak najbardziej na plus, tak trzymaj a wszystko dobrze się poukładaUśmiech

Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz
Witaj Olalal Uśmiech
My także cieszymy się, że nas znalazłaś Uśmiech
Odpowiedz
Witaj Olalala!
Odpowiedz
Witaj w świecie wybrańców :-)
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Spier... Trolu jeden
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(12-08-2024, 09:26)Ssij napisał(a): Haha, to ty sie wybrańcem czujesz bo sie robić nie chciało

Zwracam uwagę, że zabronione jest obrażanie osób piszących na forum.
Odpowiedz
Hej, powodzenia Uśmiech
As long as you fight you are the winner Serce
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości