Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ankieta na temat odżywiania
Dzień dobry. Proszę o wypełnienie ankiety dotyczącej odżywiania osób z SM.  
Pisząc prosto-
chcę sprawdzić czy przebieg SM [współwystępujące kłopoty z połykaniem, może jakieś drżenie rąk czy głowy wpływa na naszą relacje z jedzeniem. Może zwiększona niechęć do jedzenia.. z jakiegoś powodu. czy inne problemy wywołane przez sm wpływają na produkty które wybieramy .? a może chęć lub niechęć do posiłku.?
Czy to wszystko, (o czym wiedzą tylko osoby które z tym żyją na co dzień ), wpływa na występowanie zaburzeń odżywania.?  mam nadzieję, że rozwiałam niepewności. 

Ankieta posłuży mi wyłącznie do celów dydaktycznych i jest wypełniana anonimowo. 
 https://forms.gle/p2nM6CvHV49ykdCQ9
Odpowiedz
wypelnilam ale czy chodzi o to ze SM w jakis sposob moglo wplynac na zaburzenia odzywiania czy wczesniejsze zaburzenia odzywiania mogly miec wplyw na rozwoj lub przebieg choroby? Nie do konca mi sie klei jedno z drugim - SM i fakt zaburzen odzywiania. To dwie odrebne rzeczy wedlug mnie nie majace nic wspolnego ze soba. Pytam z ciekawosci.
Odpowiedz
Tosiia, ja Ci powiem z własnego doświadczenia. Pierwszy rzut - poety odchudzaniu, drugi rzut - po sesji i niedojadaniu, potem takie małe, nieistotne rzuciki w trakcie diet (bo całe moje życie to dieta byla). Ostatni konkretny rzut, ktory mnie najbardziej sponiewieral po odchudzaniu z dietetykiem. Wiec stwierdziłam, że mam już gdzieś to ciagle odchudzanie, szczupła to może bede w kolejnym wcieleniu i teraz jem to, po czym mnie najmniej bola flaki. No dobra, odpuszczam na truskawki, ale im nie potrafię się oprzec.

Co do ankiety jest za dluga i trochę nurzaca i wysypała mi się już dwa razy.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(08-06-2024, 16:59)Akinom napisał(a): Tosiia, ja Ci powiem z własnego doświadczenia. Pierwszy rzut - poety odchudzaniu, drugi rzut - po sesji i niedojadaniu, potem takie małe, nieistotne rzuciki w trakcie diet (bo całe moje życie to dieta byla). Ostatni konkretny rzut, ktory mnie najbardziej sponiewieral po odchudzaniu z dietetykiem. Wiec stwierdziłam, że mam już gdzieś to ciagle odchudzanie, szczupła to może bede w kolejnym wcieleniu i teraz jem to, po czym mnie najmniej bola flaki. No dobra, odpuszczam na truskawki, ale im nie potrafię się oprzec.

Co do ankiety jest za dluga i trochę nurzaca i wysypała mi się już dwa razy.

A ja ostatnio byłam na diecie ... którą dietetyk przepisał synowi i bardzo pozytywnie. Może nie schudłam, ale bardziej wszyscy racjonalnie jedliśmy. Widocznie trafiłam na fajna panią dietetyk (i psychodietetyk).
Mn ie zaskoczyła jej maga nacjonalność. żadnych skrajności, ważenia jedzenia i nawet niektóre słodkie też można Uśmiech
Odpowiedz
Zrobione.
Odpowiedz
ja też chętnie zrobię - od jakiegoś czasu dziwnie się czuję i muszę się poobserwować zwłaszcza, że słabnę i w mojej rodzinie ta choroba występowała więc boję się, że może pokoleniowo mnie też coś dostało....
Odpowiedz
Jakie produkty warto jest wyeliminować przy odchudzaniu?
Odpowiedz
Kalorie. Nie tyczy jedzenie ale nadmiar kalorii. Jedyne co możesz zrobić dla zdrowia to np białe pieczywo czy makarony zastąpić żytnimi, pełnoziarnistymi. Wybierać chude mięso a nie tłuste. Piec a nie smażyć na oleju. Jedyne co tak naprawdę bym zupełnie wykluczyła to słodzone cukrem napoje gazowane i alkohol. Lepiej już sięgnąć po szklankę napoju zero raz na jakiś czas. Jeśli potrzebujesz dobrze zbilansowanej diety, daję namiar na dietetyka: https://sprawdzonydietetyk.pl/ U którego możesz taka dietę zamówić.
Odpowiedz
Napoje zero to syf jeszcze gorszy niż te z cukrem. Ja pije tylko wodę i żyje. Do kawy też zero cukru.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
ah ja to lubie Calour i Parkowa - one zawsze robia sztuczny tlum na forum by za jakis czas zrobic reklame jakiegos produktu lub uslugi :p

tak czy inaczej nie ma co promowac napojow zero! lepiej siegnac po wode z cytryna
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości