Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Martwe zeby i plaby amalgamatowe a SM
Czesc, 

czy macie martwe zeby, leczone kanalowo lub plomby amalgamatowe? 
podobno przyczyniaja sie do powstania SM.
A ja mam martwy zab od podstawowki
Odpowiedz
Ja kilka martwych wywaliłam Oczko ale na SM to chyba nie wpłynęło ? Jak jest tak było Oczko

Dwa że nie znam chyba już osób które nie miałyby zębów leczonych kanałowo...
Odpowiedz
Ja słyszałam od koleżanki, ze zębów kanałowo nie powinno się leczyć, bo to niezdrowo i jak się takowe posiada to trzeba pousowac. Nie minęło dużo czasu i co slysze? Ta sama koleżanka leczy zeba kanałowo. Wiec to chyba ściema. Ludzie są dziwni...
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Byłem u dentystki zaraz po diagnozie. Mogła zarobić na mnie gdyby chciała ale uczciwie powiedziała, że jeśli chodzi o plomby amalgatowe to nie ma co ich wymieniać, bo cała rtęć jeśli miała się ulotnić, to zrobiła to już dawno. A zęby kanałowo leczy. Przyznała, że słyszała głosy, że może to czy tamto ale wg niej głosy te pochodzą z mało wiarygodnych kręgów, a do sprawy podchodzi tak: lepiej mieć martwy (w tym leczony kanałowo) niż nie mieć wcale
Odpowiedz
I szczerze to bardzo dobre podejście. Głupio bym wyglądała bez dwóch górnych jedynek :-D co swoje to swoje. Nawet kanałowo leczone.
Odpowiedz
(29-10-2024, 14:53)Akinom napisał(a): I szczerze to bardzo dobre podejście. Głupio bym wyglądała bez dwóch górnych jedynek :-D co swoje to swoje. Nawet kanałowo leczone.

Apropo martwych zębów to jakie macie martwe tj. leczone kanałowo?
U mnie to też jedynka u góry, może to chodzi właśnie o jedynki u góry?
Odpowiedz
Zool u mnie połowa znajomych ma leczone jedynki kanałowo.. ja mam dwa leczone kanałowo i to nie są 1 a 7 i 6
Odpowiedz
(05-11-2024, 13:03)Lusia98 napisał(a): Zool u mnie połowa znajomych ma leczone jedynki kanałowo.. ja mam dwa leczone kanałowo i to nie są 1 a 7 i 6

Ok dzięki, pytanie powstało po przeczytaniu postu Akronima, bo sam tez mam martwa 1 leczona kanałowo ^^
Serce  Szukamy złotego środka który pomaga na SM   Serce
https://www.stwardnienierozsiane.info/fo...11813.html
Odpowiedz
Akinom nie Akronim.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Bubka, dzięki za spostrzegawczość :-*
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości