Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Cześć mam na imie Sebastian. W 2023r doświadczyłem jakichś dziwnych problemów. Byłem wtedy na wakacjach w Grecji i zaczęło mi mglić oko, doszło do tego zaburzenie jelitowe. Po powrocie do polski czułem ogromne zmęczenie, spałem po kilka razy dziennie i cholernie bolał mnie brzuch. Później doszły bóle stawów, skurcze ręki i nóg, więc zacząłem chodzić po lekarzach i konsultować co mi może być. Lekarz odsyłał mnie do lekarza, aż wreszcie pojawił sie u mnie tak ból wszystkiego, że moja ówczesna dziewczyna zadzwoniła po karetkę i mnie zabrali do szpitala. W szpitalu zrobili mi podstawową diagnostykę i pomimo bolących stawów nie zabrali mnie na rezonans tylko odesłali mnie po 24h do domu z diagnozą zatrucia pokarmowego. Pomimo tej diagnozy cały czas chodziłem po lekarzach i pomimo złego samopoczucia utraty sił itd. nikt nie wiedział co mi jest. Dopiero po 2 miesiącach poszukiwania lekarz postawił swoją diagnozę, że mogą to być zaburzenia lękowe. Leczyłem się na to rok czasu przy czym żadne z dolegliwości nie ustępowało, a wręcz było tylko gorzej. Moja ówczesna dziewczyna mnie zostawiła. Zostałem z wszystkim sam. Przez moje ciało przechodziło coraz więcej dziwnych napięć, aż do momentu, w którym poczułem jakby coś z kręgosłupa wchodziło mi ostrym kłującym bólem do mózgu, węzłów chłonnych, stawów, wątroby, nerek. Od tamtej pory stale mi się pogarsza, mam nocne wybudzenia o różnych porach, ogromne ataki duszności, zaburzenia jelitowe (rzadsze wypróżnienia do 3/4 dni), drętwienia kończyn, twarzy, nie czuje mięśnia prawej ręki, mam omamy słuchowe ciągle jakby mi coś piszczało w uszach, przeskoki mięśni w nogach i straszne zawroty głowy. Nie mam już pomysłu co robić, wczoraj wezwałem karetkę sam do siebie i medycy powiedzieli, że to może być przez depresje, albo stany lękowe. Kompletnie nie wiem co mam robić bo kązdy lekarz odsyła mnie do innego, a czuje się coraz gorzej. Pojawiają się też omdlenia i problemy z chodzeniem.
Liczba postów: 1 130
Liczba wątków: 13
Reputacja:
21
Stany lękowe często towarzyszą depresji, która może wywoływać różne dolegliwości. Chodzi się od lekarza do lekarza, a problem leży w głowie. Piszesz, że leczyłeś się u psychiatry - rok czasu to za mało, może leki zostały źle dobrane. Przeszłam przez to i bardzo Ci współczuję. Poszukaj dobrego psychiatry i skonsultuj się z neurologiem. Miałeś robione jakieś konkretne badania?
Reputacja:
0
Prześwietlenia, rentgeny, sprawdzanie stanu zdrowia, sprawdzanie ognisk zapalnych przez OB i CRP i wszystko było w porządku, po przychodzeniu z wielkim osłabieniem organizmu już któryś raz na ten sam oddział powiedziano mi, żebym przebadał sobie głowę, tak zrobiłem i samodzielnie zacząłem schodzić z leków po roku czasu. Było już okej i jakiś miesiąc temu dopadło mnie chroniczne zmęczenie leże całymi dniami w łóżku nie mam sił na nic, drżą mi mięśnie, mam napięcia mięśniowe na rękach nogach, stopach palcach, twarzy i omamy słuchowe, raz głośniej raz ciszej. W dodatku wybudzam się w nocy z takim jakby uderzeniem serca i sztywnieją lub bolą mnie mięśnie.
Liczba postów: 630
Liczba wątków: 3
Reputacja:
9
Sebastian2000 na pewno bym nie przerywala diagnostyki ... wiem, ze nerwica, depresja czy stany lekowe potrafia ekstremalnie namieszac w naszym organizmie, ale u Ciebie zaczelo sie od oka i zaburzen jelitowych - z opisu wynika jakby poczatek wszystkiego nie lezal w psychosomatyce
Byles juz u lekarza chorob zakaznych (z racji, ze to wszystko rozpoczelo sie od pobytu w Grecji) i u reumatologa? oczywiscie wiem, ze latwo mowic ale chyba bym w tym kierunku poszla ...
Reputacja:
0
Byłem w szpitalu mswia w warszawie, przeprowadzili bardzo dokładną ekspertyzę i badania. Stwierdzili mi zatrucie pokarmowe. Leczyłem się i psychiatrycznie i na to zatrucie pokarmowe i koniec końców wszystko mi przeszło do dnia sprzed miesiąca. Obudziłem się z koszmarami zalany cały potem z wielkim zmęczeniem. Dodam że jestem niedożywiony bo mam nawrót sibo i prawdopodobnie refluxu przez co cały czas chudnę. To nie jest tak o rzucone tylko jestem hipochondrykiem dlatego obserwuje zmiany w swoim ciele.
Liczba postów: 62
Liczba wątków: 4
Reputacja:
1
A skąd u Ciebie podejrzenie że to moze być SM ? Jakiś lekarz to zasugerował ? I czy miałeś robiony rezonans magnetyczny glowy ??
Reputacja:
0
(09-11-2024, 19:38)NovemberRain napisał(a): A skąd u Ciebie podejrzenie że to moze być SM ? Jakiś lekarz to zasugerował ? I czy miałeś robiony rezonans magnetyczny glowy ??
Idąc drogą dedukcji, w 2023 zachorowałem na sibo miałem ogromne niedobory witamin. Sibo ma to do siebie, że lubi wracać i wróciło ostatnio około ponad miesiąc temu. Mam popękane usta, bolą mnie stawy, gorzej widzę i pojawiły się drgawki mięśni oraz kłucia w palcach i nogach. Byłem u gastrologa i przepisał mi antybiotyk na sibo ponownie, oraz witaminę b12 i D-3, której nie było w aptece zlekceważyłem to i problem ciągle narasta jak to nie ręka to noga jak nie twarz to palce. No i powiedział, że jeśli dalej będzie mi wszystko skakać po 3 miesięcznej kuracji tymi lekami, mam udać się do neurologa. Tokiem dedukcji wszystkie objawy pasują na sm. Zacząłem szukać jakichś informacji o tym i jestem tutaj bo chciałem wiedzieć wprzód co z tym mogę zrobić jeśli okaże się, że to jednak to.
Od dziecka choruje na jelita i zawsze z nimi miałem problem, a poprzez to nabawiłem się nerwicy (zaburzeń lękowych, a później depresji)
Liczba postów: 62
Liczba wątków: 4
Reputacja:
1
Nie jestem oczywiście lekarzem, ale jak dla mnie to Twoje objawy nie są jakieś klasyczne czy oczywiste po kątem sm. Przyczyn takich dolegliwosci może być wiele, ale bez rezonansu magnetycznego glowy nie ma co myśleć o sm.
Liczba postów: 351
Liczba wątków: 2
Reputacja:
15
Hejka. Musisz zrobic rezonans glowy przede wszystkim, to wykluczy lub potwierdzi sm , mnie tez wmawiano nerwice, zmęczenie I ja tez wmowilam sobie to samo też bo przychodzilo I odchodzilo, wyniki badan prawidlowe wiec sadzilam ze wszyscy mają racje. Popros lekarza a skierowanie na rezonans mozgu I rdzenia, bez tego nie wykluczysz/ potwierdzisz sm, pozdrawiam serdecznie
Liczba postów: 854
Reputacja:
10
Sebastian spróbuj może probiotyku.. w wiadomości prywatnej mogę polecić jeden niereklamowany. Dwa że niedobory są odpowiedzialne też za pogorszenie stanu zdrowia plus gorsze objawy neurologiczne. Zrób rezonans głowy ale zadbaj też o jelita w międzyczasie.. wywal fastfoody przekąski przetworzone jedzenie.
|