Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cześć, Dzień Dobry.
Jestem Rafał 28 lat i choruje na SM od tego wrzesnia 2024 mój pierwszy rzut. A drugi dostałem 4 grudnia 2024. Zaczałem od leczenia eksperymentalnego na którym okazało się, że dostawalem teryflunomid, który okazal sie nie skuteczny oraz to ze choroba mi sie szybko pogorszyła i mam trafic na lek II lini, aktualnie oczyszczam się z  teryflunomidu i czekam aż lekarz do mnie zadzwoni. Pierwszy rzut to problem z całym prawym cialem, a drugi rzut nie mogłem galki ocznej dosunac do lewej strony oraz brak smaku.

Aktualnie mam głównie uposledzony smak nie czuje za dobrze slodkiego oraz czasami bóle w prawej i lewej rece. A trafiłem tutaj bo kolega kolegi, który jest chory tez na SM podesłal mi tę forum.

Pozdrawiam wszystkich i trzymajcie się Uśmiech 

Pozdrawiam wszystkich  id|asd
Odpowiedz
Witaj Rafał!

Fajnie że dołączyłeś do forum. 

Super, że tak szybko otrzymałeś diagnozę SM bo nie jest to wcale tak oczywiste ... też miałam dwa rzuty 'pod rząd' (odstęp ok. 2 miesięcy) i dzięki temu wiedziałam że to coś poważniejszego.

Już neurolog poinformował Ciebie jaki kolejny lek otrzymasz?
Odpowiedz
(01-01-2025, 12:54)Tosiia napisał(a): Witaj Rafał!

Fajnie że dołączyłeś do forum. 

Super, że tak szybko otrzymałeś diagnozę SM bo nie jest to wcale tak oczywiste ... też miałam dwa rzuty 'pod rząd' (odstęp ok. 2 miesięcy) i dzięki temu wiedziałam że to coś poważniejszego.

Już neurolog poinformował Ciebie jaki kolejny lek otrzymasz?

W sumie jestem po drugiej dawce już. Skupiłem się głównie na sobie oraz ułatwieniu sobie życia przez co zapomnialem o tym forum. Aktualnie jestem na Tysabri i na razie działa i trzeba i tak czekać na MRI półroczne. Pierwszą dawkę dostałem w styczniu. Teraz kolejna dawka 1 kwietnia. Pierwszy rok najgorszy bo dużo nauki
Odpowiedz
Witam witam i zdrowia życzę ?
Odpowiedz
StanisławSzymański Twój post usunęłam, bo zawierał link do reklamy, a umieszczanie ich na forum jest zabronione.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości