Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Badanie kliniczne
Dzień dobry
Syn zdiagnozowany w listopadzie, czekaliśmy do stycznia żeby mógł zacząć leczenie. Dostałam telefon od lekarza, żeby przyjechać na wizytę, syn ma zostać włączony do badania klinicznego. Szczerze mówiąc zaskoczyło mnie to, bo spodziewałam się, że dostanie się do programu lekowego. 
Czy orientujecie się jakie teraz są badania lekowe prowadzone? Jaka jest ewentualna przewaga badania nad programem?
Wiadomo, porozmawiam na wizycie na ten temat, ale chciałbym się przygotować do tego
Dziękuję z góry za pomoc
Odpowiedz
Powiem Ci, ze mi lekarz swego czasu odradził badania kliniczne. Bo wszystko pięknie ładnie wygląda w teorii. Tylko raz, ze syn może trafić do grupy, ktorej podaja placebo, dwa, jak ma szczęście i trafi na lek to po zakończeniu badania zostajecie z niczym. Lepiej poczekać na przbadany już lek. Syn jest młody i poki go choroba za mocno nie poniewiera, to może sobie pozwolić na chwilę czekania. Rok się zaczął, to programy lekowe rusza na nowo.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Ile syn ma lat ? Jaki pierwszy rzut? Jakie badania kliniczne. W mojej ocenie wiele z programów lekowych nadal jest w badaniu klinicznym...

W Polsce np nie ma zbyt dużego dostępu do terapii z witaminą D jak za granicą. Wiele osób z SM leczy się właśnie Wit D w dużych dawkach pod nadzorem lekarza w Niemczech. Terapia ta jest o tyle dobra że nie ma zbyt wielu skutków ubocznych oczywiście jeśli prowadzona jest pod nadzorem lekarza przy właściwej diecie... Dla mnie godna uwagi. Chyba MarcinS miał okazję wziasc udział w badaniu ale nie podjął się że względu na częste dojazdy do szpitala
Odpowiedz
(14-01-2025, 12:12)23 lata ,pierwszy rzut delikatny, mrowienie ręki i nogi, zmęczenie. Nie wiem jakie badanie, ma wizytę w piatek napisał(a): Ile syn ma lat ? Jaki pierwszy rzut? Jakie badania kliniczne. W mojej ocenie wiele z programów lekowych nadal jest w badaniu klinicznym...

W Polsce np nie ma zbyt dużego dostępu do terapii z witaminą D jak za granicą. Wiele osób z SM leczy się właśnie Wit D w dużych dawkach pod nadzorem lekarza w Niemczech. Terapia ta jest o tyle dobra że nie ma zbyt wielu skutków ubocznych oczywiście jeśli prowadzona jest pod nadzorem lekarza przy właściwej diecie... Dla mnie godna uwagi. Chyba MarcinS miał okazję wziasc udział w badaniu ale nie podjął się że względu na częste dojazdy do szpitala

Post edytowałam i usunęłam powielony fragment.
Odpowiedz
a wiesz moze ktore badanie kliniczne? Albo jaka nazwa leku? bo jest kilka klinicznych z bardzo obiecujacymi wynikami fazy 2...
Odpowiedz
(15-01-2025, 14:10)SamNieWIem napisał(a): a wiesz moze ktore badanie kliniczne? Albo jaka nazwa leku? bo jest kilka klinicznych z bardzo obiecujacymi wynikami fazy 2...

Jutro się spróbuję dowiedzieć.
A pamiętasz jakie cząsteczki albo nazwę badania?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości