Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Endometrioza
(25-01-2025, 12:34)Lusia98 napisał(a): Ja też na ostatniej wizycie ginekolog sugerowałam endometrioze ale wydaje mi się, że oni ja diagnozują dopiero jak już jest naprawdę źle.Od jakiegoś czasu okres mam w normie czyli taki, że go prawie wcale nie czuje w porównaniu z tym co bylo więc przestałam drążyć temat. U mnie dwójką dzieci na pokładzie więcej nie planujemy.. każda ciąża minęła książkowo. Niestety w wieku 16 lat jedyne co mi Pani ginekolog proponowała na moje dolegliwości to były tabsy antykoncepcyjne Smutny ... Dziś czytam coraz więcej artykułów o tym jak bardzo są szkodliwe. Niestety

Szkodliwe jak wszystko. Na jedno pomoga na drugie zaszkodzą. Ale jak sobie przypomnę moje krwotoki i krwawienia to już wolę to brac. Dojrzałam do usunięcia macicy, ale gin nie chce o tym slyszec i mówi, że to ostateczność. Gdzieś się naczytal o szkodliwości narkozy przy SM. No trudno.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Akinom dobrze że Twój ginekolog ma swoje zdanie.. moja siostra miała ten zabieg.. tak samo esmka tu z forum? Po usunięciu tak czy siak trzeba brać hormony.
Tak zgadzam się wszystko na jedno pomaga na drugie szkodzi. Nie ma złotego środka - niestety.
Odpowiedz
Oni niby jajniki zostawiaja. Ja to już chodząca menopauza. Dobrze, ze jak byłam mloda i piekna, to sm nie było widać, więc się nim nie chwaliłam i jak człowiek miałam narkoze, bo mi jajowody przetykali.
Odpowiedz
Ja póki co też się nie chwalę- nie ma czym a żalu nie potrzebuje Oczko
Odpowiedz
Lusia, poki nie widac, poki nie trzeba to lepiej to zachować dla siebie.
Odpowiedz
A czy któraś z Was przyjmuje przy SM i endometriozie leki na wywołanie sztucznej menopauzy? Czy branie hormonów nie spowodowało u Was pogorszenia stanu SM?
Odpowiedz
Ja biorę pigolki antykoncepcyjne. Miałam okropne krwawienia i to dlatego. W sumie nic się po nich za bardzo nie dzieje, jeżeli chodzi o SM. Jak się stymulowalam do lepszego jajeczkowania to też nic się nie działo.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości