Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zabieg - jaki najlepszy
Czy ktoś próbował któres z tych zabiegów? 

-Ultrafonoforeza
-Indiba/TECAR małe powierzchnie
-Indiba/TECAR duże powierzchnie
-Pole magnetyczne
-Laser punktowy
-Laser wysokoenergetyczny
-Ultradźwięki
-Jonoforeza
-Elektrostymulacja
-Krioterapia
-Fala uderzeniowa

Aktualnie mam masaż nóg i rąk, do tego prosiłem o pole magnetyczne z czego lekarz mówił, że to nie wskazane dla ludzi z SM.
Uparłem się i powiedziałem, że chce. 
Napiszę potem czy pole magnetyczne pomaga, po 1 zabiegu nie czuje żadnego efektu.

Masaż jest ok, co jeszcze polecacie?
Serce  Szukamy złotego środka który pomaga na SM   Serce
https://www.stwardnienierozsiane.info/fo...11813.html
Odpowiedz
Magnetron to na mnie nie działa. Wzięłam serie 10 zabiegów na glowe i drugie 10 na lędźwie, potem na nogi i nic się nie zmieniło. Z rehabilitacji to mam ćwiczenia indywidualne z rehabilitantem, ćwiczenia w odciazeniu i aguavibron (łóżko masujace woda). To jest najfajniejsze. Tylko muszę się pilnować i mowic lekarzowi, że boli mnie kręgosłup.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(01-02-2025, 00:20)Akinom napisał(a): Magnetron to na mnie nie działa. Wzięłam serie 10 zabiegów na glowe i drugie 10 na lędźwie, potem na nogi i nic się nie zmieniło. Z rehabilitacji to mam ćwiczenia indywidualne z rehabilitantem, ćwiczenia w odciazeniu i aguavibron (łóżko masujace woda). To jest najfajniejsze. Tylko muszę się pilnować i mowic lekarzowi, że boli mnie kręgosłup.

Czyli Magnetron nie zaszkodził? Bo lekarz mówił/ostrzegał, że może powodować problemy z równowagą. 
Ja biorę tylko na lędźwia i dokładam samodzielnie nogi i ręce. Miałem 1 dzień efektu nie widzę/nie czuje. 

Chce jeszcze spróbować Elektrostymulacje
Odpowiedz
Wg mnie ani nie pomogl ani nie zaszkodził. Już więcej tego nie chciałam. Ale to moje osobiste odczucie. Byly osoby zadowolone.
Odpowiedz
Mnie rehabilitantka pokazała ćwiczenia, które robię sama w domu na wzmocnienie nóg/piłka, guma/. Raz spróbowałam łóżko wodne masujące, ale fatalnie się potem czułam - kręciło mi się w głowie i byłam bardzo osłabiona.
Odpowiedz
Ja to uwielbiam, a moj tata reagował tak jak Ty.
Odpowiedz
Czyli Elektrostymulacji nikt nie probowal
Odpowiedz
Ja jakieś lasery jeszcze miałam. Zabieg jak dla mnie bez sensu. No ale kręgosłup mnie nie boli. Moze komuś to pomaga.
Odpowiedz
Ja miałam elektrostymulację, różne warianty. TENS mi wręcz zaszkodziło. Galwanizacja za to pomogła na lekko bezwładną rękę.
Odpowiedz
Komora hiperbaryczna 2 zabiegów bez efektów. Kriokomora 10 zabiegów trochę mniejszy ból palców dłoni.

Hiperbaryczna 20 zabiegów, a nie 2
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości