Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocrevus w formie zastrzyku
Witam witam i o zdrowie pytam ?
Dziś przy podaniu Ocrevusa Pani oddziałowa poinformowała że jest już forma wstrzyknięcia podskórnego (całe 8 minut i po temacie ?).Ktoś coś więcej słyszał na ten temat?
Odpowiedz
Ja jak miałem podawane 2x300 to jedna dawka 2,5h i po pierwszej zostałem dobę na obserwacji a w czerwcu jadę na pełna dawkę
Odpowiedz
A jak się czujecie po tym leku?
Odpowiedz
U mnie zero skutków ubocznych Uśmiech Nie licze obolałych nóg bo na ta chwile to duzo dzisiaj poczłapałem Uśmiech

(05-03-2025, 20:14)Henio92 napisał(a): Ja jak miałem podawane 2x300 to jedna dawka 2,5h i po pierwszej zostałem dobę na obserwacji  a w czerwcu jadę na pełna dawkę

To tez zalezy od osoby,podczas podania jak i po to nic a nic sie nie dzialo,cisnienie ksiazkowe brak jakichkolwiek oznak bym cos przyjmował nawet,Panie ubłagałem bym w sumie po 10 minutach od podania już wyszedł ale same widziały że w mym przypadku nie ma sensu tam siedziec czy zostawiać na noc
Odpowiedz
Czytałam że ten lek ma bardzo dużą skuteczność w sm, jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Ten lek jest poddawany tylko i wyłącznie w II linii?
Odpowiedz
(27-12-2025, 14:19)Agula123 napisał(a): Czytałam że ten lek ma bardzo dużą skuteczność w sm, jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Ten lek jest poddawany tylko i wyłącznie w II linii?

Lek już jest podawany w 1 linii, na formę "zastrzyku" mogą liczyć tylko osoby z rzutowo-reemisyjną odmianą i nowo zdiagnozowani (info od pielegniarek)
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości