Liczba postów: 613
Liczba wątków: 15
Reputacja:
30
(13-09-2018, 14:26)shazza napisał(a): (13-09-2018, 14:20)WorkBorg napisał(a): No ale skoro igg jest podwyższone, to trzeba znaleźć dobrego internistę/diagnostę który ogarnie temat,położy cię do szpitala i zrobi wszystkie badania. a nie szukać domowych sposobów leczenia smu, którego na razie nie masz.. Nerwica może istnieć jako osobna jednostka, albo być symptomem tego, na co teraz cierpisz.
Ppms nie odejmuje nogi. Zaczyna się od opadającej stopy najczęściej, i powoli, w ciągu miesięcy, nie można ta noga poruszać. Nogę może na pare tygodni odjąć rzut w postaci remisyjnej. Nogę odjeło mi 8 lat temu potem przera aż w tym roku ruszyło
Wysłane z mojego LenovoA3300-H przy użyciu Tapatalka
To że nie postawili mi diagnozy nie znaczy że nie mam.W rdzeniu mogą siedzieć zmiany a objawy?Brak prążków niczego nie wyklucza
Nie, nie wyklucza, absolutnie. Czyni znacznie mniej prawdopodobnym, ale nie wyklucza. Tak samo niekatywne, małe zmiany w mózgu i objawy neurologiczne nie oznaczają SM.
Nie rozumiem dlaczego zdiagnozowałeś się sam, szczególnie z relatywnie nieswoistymi objawami. Absolutnie niczego nie mogę rozkazać ani zalecić, nie jestem twoim lekarzem, ale -- jak pisałem wyżej -- dobry diagnosta i wizyta w szpitalu wraz z opisem swoich objawów i kartoteką badań, które masz pozwoli ci zdiagnozować jednostkę chorobową na którą cierpisz. Tyle ode mnie, życzę powodzenia
Liczba postów: 97
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
13-09-2018, 14:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-09-2018, 14:36 przez shazza.)
Spowiedź jest prawdziwa
(13-09-2018, 14:33)WorkBorg napisał(a): (13-09-2018, 14:26)shazza napisał(a): (13-09-2018, 14:20)WorkBorg napisał(a): No ale skoro igg jest podwyższone, to trzeba znaleźć dobrego internistę/diagnostę który ogarnie temat,położy cię do szpitala i zrobi wszystkie badania. a nie szukać domowych sposobów leczenia smu, którego na razie nie masz.. Nerwica może istnieć jako osobna jednostka, albo być symptomem tego, na co teraz cierpisz.
Ppms nie odejmuje nogi. Zaczyna się od opadającej stopy najczęściej, i powoli, w ciągu miesięcy, nie można ta noga poruszać. Nogę może na pare tygodni odjąć rzut w postaci remisyjnej. Nogę odjeło mi 8 lat temu potem przera aż w tym roku ruszyło
To że nie postawili mi diagnozy nie znaczy że nie mam.W rdzeniu mogą siedzieć zmiany a objawy?Brak prążków niczego nie wyklucza
Nie, nie wyklucza, absolutnie. Czyni znacznie mniej prawdopodobnym, ale nie wyklucza. Tak samo niekatywne, małe zmiany w mózgu i objawy neurologiczne nie oznaczają SM.
Nie rozumiem dlaczego zdiagnozowałeś się sam, szczególnie z relatywnie nieswoistymi objawami. Absolutnie niczego nie mogę rozkazać ani zalecić, nie jestem twoim lekarzem, ale -- jak pisałem wyżej -- dobry diagnosta i wizyta w szpitalu wraz z opisem swoich objawów i kartoteką badań, które masz pozwoli ci zdiagnozować jednostkę chorobową na którą cierpisz. Tyle ode mnie, życzę powodzenia  Leżałem w szpitalu miałem punkcję i mri głowy
Reputacja:
30
I nie postawiono ci diagnozy. Wiec zapraszam ponownie na wydział interny, gdzie są dobrzy diagności chorób nie tylko stricte o podłożu neurologicznym, bo magicznie ci się nie wyleczyło.
Reputacja:
0
Stwierdzili że mam rodzaj depresji ale nie wzieli pod uwagę faktu że objawy mnie w nią wpędziły ...
Reputacja:
30
(13-09-2018, 15:02)shazza napisał(a): Stwierdzili że mam rodzaj depresji ale nie wzieli pod uwagę faktu że objawy mnie w nią wpędziły ...
Depresja tez może być objawem różnych chorób. A iGg wypadałoby wyjaśnić. Wiec do roboty. A później możemy się o biotynę, ewentualnie, pokłócić
Reputacja:
0
Jednym zdaniem "z objawami ale bez lekarskiej diagnozy"Depresję stwierdzono zanim dostałem wynik PMR.Podwyższony poziom IgG i dysfunkcja bariery krew-mózg.Prążków brak.Objawy jak wyżej
Liczba postów: 3 965
Liczba wątków: 39
Reputacja:
42
No i myślisz że my Cię zdiagnozujemy? a nie sorki to już sam zrobiłeś, dlaczego tak bardzo nie chcesz dać się lekarzom diagnozować i leczyć?
Reputacja:
30
Toteż mówię - trzeba wyjaśnić skąd ten wynik i skąd objawy. Przez neta tego nie zrobisz. Drąż temat w szpitalu, ale nie szukaj smu. Jeżeli to sm faktycznie, to wyjdzie tak czy siak.
Liczba postów: 2 097
Liczba wątków: 3
Reputacja:
28
(13-09-2018, 15:09)WorkBorg napisał(a): Toteż mówię - trzeba wyjaśnić skąd ten wynik i skąd objawy. Przez neta tego nie zrobisz. Drąż temat w szpitalu, ale nie szukaj smu. Jeżeli to sm faktycznie, to wyjdzie tak czy siak.
Podepnę się pod twój post- wybacz.
Ale jeśli to sm to lepiej mieć diagnozę postawiona szybko i zapisać się do programu niż obstawiać sm i pp od razu i czekać nie wiadomo na co.Moim zdaniem czas tu jednak jest istotny chociażby dlatego ze od dłuższego czasu coś jest nie tak z twoim zdrowiem. Jak to nie sm to tez warto się zainteresować i ustalić co ci dolega.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Reputacja:
30
(13-09-2018, 15:28)Anka napisał(a): (13-09-2018, 15:09)WorkBorg napisał(a): Toteż mówię - trzeba wyjaśnić skąd ten wynik i skąd objawy. Przez neta tego nie zrobisz. Drąż temat w szpitalu, ale nie szukaj smu. Jeżeli to sm faktycznie, to wyjdzie tak czy siak.
Podepnę się pod twój post- wybacz.
Ale jeśli to sm to lepiej mieć diagnozę postawiona szybko i zapisać się do programu niż obstawiać sm i pp od razu i czekać nie wiadomo na co.Moim zdaniem czas tu jednak jest istotny chociażby dlatego ze od dłuższego czasu coś jest nie tak z twoim zdrowiem. Jak to nie sm to tez warto się zainteresować i ustalić co ci dolega.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Podpisuje się wszystkimi łapkami, chodziło mi raczej o to, ze „samo wyjdzie” jak pójdzie na porządna diagnostykę na internie w szpitalu, nie jak za 20 lat jak nie będzie mógł podnieść nogi. Ale, masz racje, moja nieścisłość
|