Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Betaferon
(24-04-2019, 20:14)Łucja napisał(a):
(30-03-2018, 10:56)Anka napisał(a):  ... Moja pielegniarka zabronila mi omijac ramiona jako miejsce wklocia ale na wlasna odpowiedzialanosc zrezygnuje. Jak wy robicie?

A co sie stanie gdy ominiesz ramiona ? ja nie robię w uda bo cholernie mnie bolało, że za każdym razem normalnie płakałam jak bóbr  Płacz

Chodzi o to zeby za czesto nie kluc w te same miejsca zeby zrostow nie bylo. Od czerwca 2018 jestem na Tecfiderze. 
Mi na udach popekaly naczynka i mam uda w pajaczkach- a przy Tec znow popekaly mi na policzkach.
Jak nie urok to sraczka
Odpowiedz
Ja mam interferon już... 10 lat i szczerze powiedziawszy mam dość tych zastrzyków. Zresztą chyba już mi nie służy, bo czuję się nie najlepiej. Nogi mam prawie codziennie słabe że chodzić mi sie nie chce. Doktor coś wspominał o zmianie leku na inny, ale jeszcze robi ze mnie królika doświadczalnego i przepisał mi Pregabalin . No zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jakoś nie widzę cudownej poprawy po tych tabletkach.
Odpowiedz
(25-04-2019, 19:37)Łucja napisał(a): Ja mam interferon już... 10 lat i szczerze powiedziawszy mam dość tych zastrzyków. Zresztą chyba już mi nie służy, bo czuję się nie najlepiej. Nogi mam prawie codziennie słabe że chodzić mi sie nie chce. Doktor coś wspominał o zmianie leku na inny, ale jeszcze robi ze mnie królika doświadczalnego i przepisał mi Pregabalin . No zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jakoś nie widzę cudownej poprawy po tych tabletkach.

Pogadaj z lekarzem o zmianie leku. A co wykazuje rezonans? Są nowe zmiany
Odpowiedz
(25-04-2019, 19:46)Anka napisał(a):
(25-04-2019, 19:37)Łucja napisał(a): Ja mam interferon już... 10 lat i szczerze powiedziawszy mam dość tych zastrzyków. Zresztą chyba już mi nie służy, bo czuję się nie najlepiej. Nogi mam prawie codziennie słabe że chodzić mi sie nie chce. Doktor coś wspominał o zmianie leku na inny, ale jeszcze robi ze mnie królika doświadczalnego i przepisał mi Pregabalin . No zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jakoś nie widzę cudownej poprawy po tych tabletkach.

No pewnie że pogadam, ale dopiero za 3 tyg. 
Rezonans miałam robiony w marcu i wynik bardzo dobry, zero nowych zmian ( zresztą zawsze miałam dobry wynik od czasu jak jestem na interferonie ) , więc totalnie nie rozumiem mojego złego samopoczucia Smutny
Odpowiedz
(25-04-2019, 20:13)Łucja napisał(a):
(25-04-2019, 19:46)Anka napisał(a):

No pewnie że pogadam, ale dopiero za 3 tyg. 
Rezonans miałam robiony w marcu i wynik bardzo dobry, zero nowych zmian ( zresztą zawsze miałam dobry wynik od czasu jak jestem na interferonie ) , więc totalnie nie rozumiem mojego złego samopoczucia Smutny
Ja tez zle znosilam Betaferon, ja codziennie mimo ze sie robi iniekcje co 2 dzien mialm dreszcze, pocilam sie, ciagle zmeczenie i depresja. Tak reagujesz na lek, a ze działa to ci lekarz nie chce zmieniac
Odpowiedz
(25-04-2019, 21:34)JMonika79 napisał(a): Ja dzis mialam tez badanie krwi, funkcji wątroby I nerek, bialych krwinek I wszystkich innych parametrow - wszystko idealne, Troche szkoda bo mialam nadzieje na szybszą zmianę leku  Płacz
Kurcze Łucja to my trzymamy kciuki żeby zmienili Ci ten lek. Jest kilka opcji w pl do wyboru prawda? Ale z drugiej strony skoro nie má nowych zmian I jestes na tym leku az 10 lat to chyba oznacza że on dziala u Ciebie  Huh ja po 5 zastrzyku myslalam ze zejde z tego swiata. Pozdrawiam serdecznie

I jeszcze Zapomnialam dodac, że odkąd zaczęłam suplementowac olej z kryla z wysoką zawartoscia omega 3 jakos czuje sie duzo lepiej. Nie wiem czy to faktycznie jest zasluga Tych tabletek czy autosugestia. Pozdrawiam

Dzięki, może zmienią Uśmiech. ... Tak, w Polsce jest kilka leków w programach lekowych. ... No tak, jestem już 10 lat , a właściwie idzie 11 rok na interferonie to widocznie działa albo działał do tej pory  Zdezorientowany ? Zobaczymy co będzie dalej , bo ja to już głupia jestem Język z tego wszystkiego . Dziś np. nogi w miarę ok , tylko jak dłużej pochodziłam to sie słabsze zrobiły a po odpoczynku jakby siła wróciła, ehh . No i badź tu mądry .
Odpowiedz
A może macie jakieś sprawdzone sposoby na sińce po zastrzykach? Mi po zastrzyku robiła się czerwona plama, potem to siniało i bardzo długo się trzymało.. zawsze myślałam, że wszyscy tak mają i dlatego się nie skarżyłam lekarzom .. Piszę w czasie przeszłym bo miesiąc temu jak lekarki zobaczyly moje plamy to się złapały za głowę i szybko zmienili mi lecZenie na Tecfiderę. Zastrzyki brałam 3 lata, najpierw Extavia potem Betaferon.
Nie robię już zastrzyków ok 3 tygodnie a sińce nadal jakby mnie ktoś tłukł dzień w dzień.. chciałabym to jakoś przyspieszyć, żeby szybciej zeszły.. Może ktoś ma jakiś patent? Smutny
Odpowiedz
(26-05-2019, 16:53)Obcykane napisał(a): A może macie jakieś sprawdzone sposoby na sińce po zastrzykach? Mi po zastrzyku robiła się czerwona plama, potem to siniało i bardzo długo się trzymało.. zawsze myślałam, że wszyscy tak mają i dlatego się nie skarżyłam lekarzom .. Piszę w czasie przeszłym bo miesiąc temu jak lekarki zobaczyly moje plamy to się złapały za głowę i szybko zmienili mi lecZenie na Tecfiderę. Zastrzyki brałam 3 lata, najpierw Extavia potem Betaferon.
Nie robię już zastrzyków ok 3 tygodnie a sińce nadal jakby mnie ktoś tłukł dzień w dzień.. chciałabym to jakoś przyspieszyć, żeby szybciej zeszły.. Może ktoś ma jakiś patent? Smutny

Lioton 1000 ale prawde powiedziawszy samo zniknie.
Mi po Betaferonie dlugo nie znikaly slady
Tez mi zmienili na Tecfidere ale ja mialam inne tez skutki uboczne
Odpowiedz
Hej, pytanko odnośnie zastrzyków rebismartem. Czy ktoś robi sobie sam zastrzyki w ręce? Bo ja cały czas potrzebuję pomocy, bo niby urządzenie musi być w pionie. A na siniaki i czerwone plamy po zastrzykach dostałam altacet żel, ale muszę przyznać, że niewiele pomaga Smutny
Odpowiedz
Mam pytanie do stałych bywalców betaferonu.

Jakiego leku przeciwbólowego używacie w dodatku z betaferonem? Który będzie najlepszy w nieuszkadzaniu zbyt mocno wątroby?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości