Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy objawy mogą wskazywać na SM?
WB też często wychodzi negatywnie, najlepiej przez 2tyg stosować Citrosept i dopiero wtedy zrobić badania. Krętki mają to do siebie, że w fazie utajenia wyniki będą fałszywie ujemne.
Odpowiedz
Mi się też to nie wydaje takie pewne. Jednak byłam u kilku lekarzy od chorób zakaźnych i każdy, patrząc na wyniki, wykluczył boreliozę. Jeden z nich natomiast stwierdził, że opryszczka wargowa mogła zaatakować mój układ nerwowy  i dawać takie objawy.
Odpowiedz
Ilu lekarzy tyle opinii, znam człowieka co miał postawioną diagnozę SM a okazało się, że to właśnie była borelioza, teraz porusza się na wózku.
Odpowiedz
Odwrotne przypadki pewnie też są. Obie choroby nie są takie oczywiste.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Witam ponownie. Udało mi się zapisać na rezonans pod koniec kwietnia, co prawda 300 km do przejechania w jedną stronę przeze mnie... Ważne, że coś będę już wiedzieć.
Odpowiedz
(18-04-2019, 12:12)anulka1988alfa napisał(a): Witam ponownie. Udało mi się zapisać na rezonans pod koniec kwietnia, co prawda 300 km do przejechania w jedną stronę przeze mnie... Ważne, że coś będę już wiedzieć.

super, że się udało załatwić Uśmiech  no szkoda, że daleko, ale lepiej tak jeden dzień, niż tyle czasu czekać w niepewności
Odpowiedz
(18-04-2019, 12:12)anulka1988alfa napisał(a): Witam ponownie. Udało mi się zapisać na rezonans pod koniec kwietnia, co prawda 300 km do przejechania w jedną stronę przeze mnie... Ważne, że coś będę już wiedzieć.

Na nfz czy prywatnie? Czemu az tak daleko robisz mri?
Odpowiedz
Na NFZ. U mnie terminy na NFZ są w październiku, tzn. początkiem marca taki termin rejestrowałam (najszybsza placówka). Teraz jeszcze później.
Odpowiedz
(14-04-2019, 15:02)anulka1988alfa napisał(a): Mi się też to nie wydaje takie pewne. Jednak byłam u kilku lekarzy od chorób zakaźnych i każdy, patrząc na wyniki, wykluczył boreliozę. Jeden z nich natomiast stwierdził, że opryszczka wargowa mogła zaatakować mój układ nerwowy  i dawać takie objawy.

Hey! Ta opryszczka mnie zainteresowala - poczatek moich objawow zbiegl sie z czyms wirusowym na dziaslach. Czy robilas badania z krwi na herpes? Czy mozliwe ze cos takiego moze zaatakowac uklad nerwowy?
Odpowiedz
Czekam na wyniki HSV IGA. Lekarz od chorób zakaźnych twierdzi, że tak:o Inny stwierdził, że to grzybica ogólnoustrojowa i zalecił zrobienie badania z krwi na Candida – antygen krążący.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości