Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hej, podejrzewam u siebie sm
Cześć kochani  Duży uśmiech Uśmiech
Witam się po dość dłużej przerwie, 3 sierpnia idę w końcu do szpitala, nie sadzilam ze to powiem ale nie mogę się doczekać  Zdezorientowany
U mnie wszystko w porządku, choc dzisiaj miałam bardzo ciężki dzień, ogólne rozbicie, bóle mięśni... do tego taka pogoda.. myślałam ze zemdleje przez ten upał.
Niestety, pojawił się u mnie dziwny objaw.. nie wiem jak to wytłumaczyć, takie dziwne uczycie w stopach, uczucie jakby stopy mnie tak delikatnie mrowily, a dzisiaj jakbym miała mokre skarpetki... dziwne to... czuje jakbym przemoczyla buty i przesiąkły mi także skarpetki, takie uczucie mam tylko na palcach. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym? 
Pozdrawiam ciepło
Odpowiedz
Fajnie że coś się ruszyło ?
A takie uczucie mokrych nóg też kiedyś miałam tylko że ja to czułam na łydkach. Chyba ktoś jeszcze kiedyś pisał że też miał coś takiego.
Odpowiedz
Hela miała i ja.

U mnie było wrażenie, jakbym wdepnęła w coś ciepłego/mokrego stopą, do tego doszły zaburzenia czucia.
I był to rzut z rdzenia w szyi - zmiana aktywna. Ale lekki, normalnie chodziłam do pracy, rano tylko na zastrzyk - przez 10 dni.
Odpowiedz
A czy to uczucie towarzyszyło wam cały czas?
Ja to uczucie mokrych stop miałam tylko w niedziele i tylko kiedy na stopach miałam skarpetki lub butach.
Ogólnie to ile musi trwać rzut aby został do rzutów zaliczony? Uśmiech
Odpowiedz
To ja ci Agata napisze tak. Od marca mam parestezje dloni. Ale ruszam nia normalnie, wszystko nia robie a moj neuro powiedzial ze to nie rzut. I do dzis mam mrowienie w palcach i opuszkach
Wiec ja nie kumam tego ze jak objaw trwa dluzej niz 24 h to rzut
Zglupialam
Ja czesto mam mrowienia czy uczucia pieczenia ale prawa dlon od marca po smierci tescia mi dokucza
Odpowiedz
(07-07-2020, 08:04)Anka napisał(a): To ja ci Agata napisze tak. Od marca mam parestezje dloni. Ale ruszam nia normalnie, wszystko nia robie a moj neuro powiedzial ze to nie rzut. I do dzis mam mrowienie w palcach i opuszkach
Wiec ja nie kumam tego ze jak objaw trwa dluzej niz 24 h to rzut
Zglupialam
Ja czesto mam mrowienia czy uczucia pieczenia ale prawa dlon od marca po smierci tescia mi dokucza

te parestazje trwają u ciebie z jakimiś przerwami czy non stop? 
Mi tez się zdarza poczuć raz na jakiś czas mrowienia, kiedyś w nogach
na dzień dzisiejszy potrafi zamrowic mnie głowa, policzek, tułów 
nic przyjemnego  Oczko
Odpowiedz
Non stop na tej dloni.
Moj 1 rzut po ktorym byla diagnoza to parestezje i tez nie leczone ale mi elo po 6-8 tyg a tu od marca ta dlon taka
Minelo mi na kilka dni i znow wrocilo i caly czas mam palce i opuszki jakby zgniecione
Ale robie wszystko dlonia
Odpowiedz
Cześć, witam się serdecznie!
W poniedziałek idę do szpitala, z racji tego ze jest koronawirus i zakaz odwiedzin, czy możecie mi doradzić co muszę zabrać ze sobą do szpitala? Wole się dobrze przygotować niż później stresować, ze nikt mi nic nie da rady dostarczyć Uśmiech
Oczywiście o takich podstawowych rzeczach pamietam Uśmiech
Odpowiedz
(31-07-2020, 12:22)Agata05 napisał(a): Cześć, witam się serdecznie!
W poniedziałek idę do szpitala, z racji tego ze jest koronawirus i zakaz odwiedzin, czy możecie mi doradzić co muszę zabrać ze sobą do szpitala? Wole się dobrze przygotować niż później stresować, ze nikt mi nic nie da rady dostarczyć Uśmiech
Oczywiście o takich podstawowych rzeczach pamietam Uśmiech
Hej, u nas też nie ma odwiedzin, ale namna portierni można zostawić dla Ciebie paczkę opisaną imię nazwisko i oddział Oczko trzymaj się Uśmiech
As long as you fight you are the winner Serce
Odpowiedz
Czesc, ja już na oddziale Uśmiech
Trochę zawirowań miałam a propo skierowania i przyjęcia ale ostatecznie już pierwszy dzień za mną. Dzisiaj mam mieć robioną punkcje.
Niestety w szpitalu w którym jestem mam wrażenie, ze pielegniarki są niedelikatne. Pobieranie krwi bolało okropnie! A ja nigdy tego bólu nawet przy nim nie odczuwałam Smutny
Dlatego trochę się martwię punkcją, ale już tu jestem wiec teraz będzie tylko z górki i tym się pocieszam, odliczam dni do wyjścia Uśmiech
Leżę na oddziale z 4 innych pań i uważam, ze taki pobyt w szpitalu tak jak już kiedyś na forum tu ktoś napisał - uczy pokory, bardzo!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości