Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tecfidera skutki uboczne
Witam
Biorę tec czwarty miesiąc . Początki były kiepskie flash codziennie przy dawce startowej przez kilka dni a później przez kilka dni na pełnej.
Obecnie mam sporadycznie , częściej rano.
Z mojego doświadczenia wynika , że posiłek ma ogromne znaczenia przy występowaniu flasha . Prawie zawsze mam jak zjem jajecznicę na śniadanie, nigdy nie dostałem przy pieczywie bez glutenu wraz  z twarogiem + miód czy dżem.
Kolejnym skutkiem ubocznym występującym jest osłabienie włosów , spadek masy mięśniowej ale to raczej przez SM niż lek.
Obecnie dostałem leki na 3 mce.
Branie na pusty żołądek to chyba największa głupota.
Pozdr.
Odpowiedz
(26-12-2019, 09:01)Anka napisał(a):
(25-12-2019, 22:30)Orchidea napisał(a): Ja wczoraj na pusty żołądek lyknelam.Nic się nie działo

Jak dostaniesz zapalenia żoładka to sie nauczysz brac do posilku lek

Nie mam zamiaru tak brać.
Odpowiedz
Senność mi przeszła teraz w drugą stronę.Nawet jak o 4 pójdę spać na dwie godziny to następnej nocy i tak nie mogę zasnąć.
Odpowiedz
Jakbym spała o 4 po południu to tez bym nie mogła spać w nocy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
(03-01-2020, 13:20)hela napisał(a): Jakbym spała o 4 po południu to tez bym nie mogła spać w nocy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Chyba chodzilo o 4 nad ranem na dwie godziny

(03-01-2020, 13:11)Orchidea napisał(a): Senność mi przeszła teraz w drugą stronę.Nawet jak o 4 pójdę spać na dwie godziny to następnej nocy i tak nie mogę zasnąć.

Sennosc i bezsennosc to raczej norma w sm
Nie kazdego dotycza te problemy ale wiekszosc sie uskarża
Neuro moze ci dac recepte na cos na sen na noc
Nie chce proszkow musisz przeczekac
Ja dlugo w nocy nie spalam prawie w ogole
Pozniej znow spalam na okraglo w nocy i w dzien
Odpowiedz
Mnie wystarczy na pol godziny zasnac w dzien ,
a potem w nocy sie tluke ,laze ,sprzatam, piore
i umilam zycie domownikom,
taka @ jestemOczko
Odpowiedz
Ja w dzień nie śpię.Spalam tylko po rzucie jak wróciłam ze szpitala.Tak chodziło o 4 nie 16-sta.Moze się unormuje wszystko.
Odpowiedz
Unormuje. Ja długo miałam problemy z bezsennościa. Pospalam do 2-3 w nocy i koniec. Potem chodziłam jak zombi. Najgorsze było to, że nie umiem spać w dzień. Od jakiegoś czasu to minęło. Jest normalnie. Przesypiam całe noce i jest ok. Acha, żadne leki nasenne na mnie nie działały.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(04-01-2020, 09:34)Akinom napisał(a): Unormuje. Ja długo miałam problemy z bezsennościa. Pospalam do 2-3 w nocy i koniec. Potem chodziłam jak zombi. Najgorsze było to, że nie umiem spać w dzień. Od jakiegoś czasu to minęło. Jest normalnie. Przesypiam całe noce i jest ok. Acha, żadne leki nasenne na mnie nie działały.

Ja niestety mam na odwrót. Najchętniej spałabym i w dzień, i w nocy.
Odpowiedz
Witajcie, od kilku dni przy okazji flasha boli mnie żołądek. Do tej pory nie miałam zadnych problemów,  czy ktoś miał może podobnie?Zaczęłam brac oslonoww, mam nadzieje,  ze to pomoże.  Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości