31-12-2024, 10:21
Wiem że w Łodzi znajomi ze zrzeszenia dostali jakieś świadczenia . Trzeba mieć znaczny stopień i sporo deficytów w ankiecie .
|
Pytanie o orzeczenie
|
|
31-12-2024, 10:21
Wiem że w Łodzi znajomi ze zrzeszenia dostali jakieś świadczenia . Trzeba mieć znaczny stopień i sporo deficytów w ankiecie .
19-03-2025, 09:49
Ja dostałem stopień lekki- ooo nie! nie odpuszcze! Kilka godzin pozniej mieli juz odwołanie na biurku ?
19-03-2025, 15:36
A potem podobno warto do sądu się odwołać. Ja nie dotrwałam do tego etapu, straciłam wolę walki. Z perspektywy czasu, wiem że powinnam być odważniejsza i jak lekarka orzecznik podważała moje objawy powinnam grzecznie jej wytłumaczyć, że nie zna się na SM. Ale u mnie musi to zaczekać do kolejnej komisji. Powodzenia i wytrwałości, mi się nie udało.
23-03-2025, 18:48
Ja składałem wniosek 09.2024 otrzymałem umiarkowany stopień. Od razu złożyłem sprzeciw temu orzeczeniu i otrzymałem znaczny stopień.
Tylko ja mam SM od 13lat+, a zdiagnozowane rok temu. Pokazałem badanie pokazujące, że mam 25+ dziur w głowie. Pokazałem, że mam zaburzenia równowagi i więcej...
23-03-2025, 23:55
U nas to się tym nikt nie przejmuje. choruje od 27 lat, lekarz pisze, że nie rokuje, a babsko mi wyjezdza, że wyglądam na zdrową i czego ja właściwie od nich chce.
Nadzieja jest płomieniem który migoce, ale nie gaśnie...
24-03-2025, 10:29
Mam podobne wrażenia jak Akinom, tylko akurat u mnie nikt takiego określenia nie użył. Przykre jest to, że trzeba się tak tłumaczyć, bo mam wrażenie że mają nastawienie do chorych, że chcą wymusić orzeczenie. Ja chcę tylko godnie żyć.
24-03-2025, 15:44
Chciałam wystąpić o to świadczenie wspierające, ale to bez sensu. Pytania samooceny są tak durne, że wychodzi faktycznie, że człowiek jest zdrowy, bo sam je, sam pije, sam dupę sobie podetrze i sam się umyje. Nie wiem, dla kogo to ma być.
29-03-2025, 15:35
Ja co jakiś czas zastanawiam się czy nie starać się o orzeczenie, ale wyglądam na zdrową, nie mam zbyt bogatej dokumentacji, więc wątpię czy w ogóle dostałabym jakąkolwiek grupę.
29-03-2025, 17:25
Trzecia to na pewno. Tylko, że trzecia w sumie nic nie daje.
30-03-2025, 08:05
Trochę daje! Nie można nadgodzin (chyba, że ma się zaświadczenie od lekarza to można), dodatkowa przerwa w pracy, trochę zniżek, a ostatnio jak byłam na poczcie i było 50 osób w kolejce to można bez kolejki. Wiadomo, wyższy stopień daje znacznie więcej, ale muszę przyznać, że korzystam z mojego orzeczenia.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|