Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytanie o orzeczenie
Klaudia, przykro mi z powodu pogorszenia... dużo się u Ciebie zmieniło?
Odpowiedz
Speculum największy problem miałam z rękami ale do tego się dołączyła tężyczka i przez nią było to o wiele silniejsze. Miałam takie skurcze mięśni że wykręcało mi ręce. Teraz na szczęście jest już lepiej ale jeszcze to odczuwam.
Ręce mi też drętwieją i nogi mam słabsze. Chodzę normalnie ale po dłuższym albo szybkim chodzeniu nogi mi mrowieją. Mam też problem ze schodami. Do tego objaw Lhermitte'a i czasami nadwrażliwość skóry.
Reszta pozostała bez zmian Oczko

Ogólnie są to objawy które już wcześniej miałam tylko że się nasiliły. No i doszły te ręce bo z nimi wcześniej takich problemów nie miałam.
Odpowiedz
Dużo tego... oby się wyciszyły te objawy...
Odpowiedz
Dziękuję :*
Odpowiedz
Hej, dostałam wczoraj informację, że przyznali mi 2 grupę inwalidzką. Jestem w szoku, bo czuję się dobrze i moje aktualne objawy są naprawdę minimalne i pojawiają się wyłącznie w czasie gorszego dnia i chorób. Na komisji o nic praktycznie mnie nie pytali - tzn. o same fakty, od kiedy choruję, czy się uczę, czy pracuję, w jakim programie jestem, jakie mam leki, w jakim szpitalu, kto jest moim lekarzem neuro, ile rzutów i czy chcę dostać zasiłek czy pracować. także zachęcam was do spróbowania bo 2 tygodnie urlopu extra wleciało Uśmiech
Odpowiedz
(12-03-2020, 17:06)poziomka napisał(a): Hej, dostałam wczoraj informację, że przyznali mi 2 grupę inwalidzką. Jestem w szoku, bo czuję się dobrze i moje aktualne objawy są naprawdę minimalne i pojawiają się wyłącznie w czasie gorszego dnia i chorób. Na komisji o nic praktycznie mnie nie pytali  - tzn. o same fakty, od kiedy choruję, czy się uczę, czy pracuję, w jakim programie jestem, jakie mam leki, w jakim szpitalu, kto jest moim lekarzem neuro, ile rzutów i czy chcę dostać zasiłek czy pracować. także zachęcam was do spróbowania bo 2 tygodnie urlopu extra wleciało Uśmiech
Ja miałam podobną sytuację, praktycznie pytanie jak się czuję i koniec. Wszystko było w papierach. Ja pracuję 7 godzin. W tym roku 10dni dodatkowego urlopu, bo orzeczenie na dwa lata mam
Odpowiedz
Ja wczoraj miałem spotkanie w sprawie orzeczenia. Ale lekarz na którego trafiłem wydawał mi się ku****m.. Mam pytanie. Ile czasu czeka się na decyzję jaka grupę się dostało? I jeżeli da 3 albo żaden to czy można się odrazu odwołać? Nie pasował mi ten lekarz..
Odpowiedz
A nie powiedzieli Ci kiedy orzeczenie będzie gotowe? U mnie od razu podają datę kiedy przyjść odebrać.
Ja miałam po 9 dniach.
Na odwołanie się masz dwa tygodnie od odbioru orzeczenia. Ale odwołanie jest już do wojewódzkiej komisji a nie powiatowej.
Odpowiedz
Czy ktos wie co z orzeczeniami, ktore w marcu straca ważność?Zlozylam wniosek, ale przez koronawirusa nie wiem kiedy bedzie komisja i co z 7godz. praca?
Odpowiedz
(20-03-2020, 06:58)Blanka napisał(a): Czy ktos wie co z orzeczeniami, ktore w marcu straca ważność?Zlozylam wniosek, ale przez koronawirusa nie wiem kiedy bedzie komisja i co z 7godz. praca?
Ja słyszałam, że komisje odwołane. A jak to u nas, Ty masz problem, nie oni
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości