Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ćwiczenie w domu (domowa rehabilitacja)
Anna ja mam taśmy kupione w Lidlu na razie dają radę ale trochę za jakby to ująć rozciągające się. Sporo osób poleca theraband czy jakoś tak. Na takich cwiczylam na rehabilitacji i widać różnicę. Niestety one są drogie więc zależy czy kogoś stać.
Odnośnie poduszki sensorycznej mam i polecam zakupić od razu dwie żeby ćwiczenia rownoważne robić.
Cwiczen niestety się nie doczekalam
Odpowiedz
Ja też czekałam na te ćwiczenia. Poduszkę mam jedną i też polecam. Wczoraj byłam z mężem u rehabilitanta i sporo się dowiedziałam. Co prawda zajmował się mężem ale też skorzystam. Na razie dodam, że trzeba ćwiczyć całe ciało a mąż póki co skupiał się na nogach.
Odpowiedz
O pierwsze słyszę o takiej poduszce, teraz sobie przejrzałam i chyba sobie taką zamówię. Taśmę mam z allegro taką zwykłą zieloną za grosze, nie pamiętam dobrze ile kosztowała ale chyba coś około 12 zł. Póki co leży w szafie, jakoś nie chce mi się ćwiczyć choć wiem, że powinnam i muszę się chyba za siebie wziąć. Jak leżałam w listopadzie na neurologii to rehabilitantka polecala taśmy TRX ale mówiła, że to koszt ok 100 zł
Odpowiedz
Marta dobre TRX to niestety i 300 zł mogą kosztować ale to jest rewelka
Odpowiedz
Na pewno rewelka ale póki co nie na moją kieszeń dlatego muszę zadowolić się zwykłą taśmą. Może kiedyś i TRX kupię Uśmiech Ale najpierw muszę znaleźć chęci żeby zacząć ćwiczyć Uśmiech
Odpowiedz
Te taśmy macie cały ich zestaw czy pojedyncza ??? W zestawie rzeczywiscie koszt ok 300 zł Zauważyłam tez ze maja rożny opór , każdy kolor to inny opór i nie wiem jaki opór wybrac bo nie ukrywam ze szkoda mi wydac 300 zł na cały zestaw ... Różnią też sie gruboscią taśmy ...

http://centerdi.pl/product-pol-624-FT22-...CYJNY.html fajna cena w promocji i dobre opinie

https://www.trainingshowroom.com/pl/p/PO...gJ1FPD_BwE

Taśmy znalazłam tez w promocji można kupic jedną albo wszystkie za ok 150 zł , nie wiem czy z wszystkich bede korzystac czy z jednej czy z dwoch poradzcie bo nie chce wywalac pieniedzy niepotrzebnie ...
Odpowiedz
Ja nie posiadam TRX mam zwykłą taśmę do rozciagania Uśmiech taką najzwyklejszą z allegro Uśmiech
Odpowiedz
A no to jeżeli chcecie zakupić sobie sprzęty do rehabilitacji to nnapiszę co mi podpowiedział chłopak z PTSR. Bo nie oszukujmy się, sprzęt ze sklepu medycznego ma swoją cenę. Taki sam sprzęt ze sklepu sportowego bywa o połowę tańsz a przecież zakup sprzętu możemy odliczać od podatku. Dążę do tego żeby zwrócić uwagę na opis faktur. Dowiedziałam się przed zakupem rowerku żeby chociaż w opisie było napisane, że to do rehabilitacji oraz, że czasem niebardzo chcą iść na rękę ale może warto powalczyć. Mi najpierw powiedzieli w sklepie, że nie mogą no to przecież sklep sportowy ( chłopak najpierw gdzieś dzwonił) a jak poprosiłam dziewczynę która wystawiała faktury to nie robiła żadnych problemów i w nazwie dała "rehabilitacyjny"
Może o tym wiecie ale może i warto przypomnieć Uśmiech
Odpowiedz
Anna ja na rehabilitacji używałam szarych lub czarnych. Na niebieskich i czerwonych nie dałam rady bo były za słabe fioletowa mi w rękach strzeliła
Odpowiedz
Jak narazie poduszki zamówione Uśmiech Nad taśmą dalej myślę Uśmiech Sloneczko25 dziękuję za info nawet nie wiedziałam że sprzęt do rehabilitacji możemy odliczyć od podatku ,a kupując droższy sprzęt napewno warto
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości