Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy to to czy nie to oto jest pytanie - czesc tu Daniel
Cześć jestem Daniel i mam 32 lata. Choruje na coś od 6 lat. W 2014  dostalem szumów usznych i fascykulacji, leczylem to magnezem, laryngolog nic nie stwierdził, badanie przepływów tez. Po 2 latach sytuacja się powtórzyła, trafilem do szpitala z powodu ataku paniki, zawrotów glowy, problemów z mową. Zrobili mi tk i eeg wszystko wyszło ok. Po szpitalu poczulem sie gorzej, wróciły objawy. Fascykulacje, zrywy mięśniowe, wyostrzone widzenie, uczucie lekkiego otępienia, trochę jakbym byl na statku. Zrobiłem mri glowy z kontrastem wyszło czyste, po roku mri szyi też czyste.  Zrobilem emg na sla też ok. Mam objaw przy schylaniu glowy zr mam mrówki to w nodze to ręce to udzie, neurolog mowi ze lhermitte nie skacze W tym roku powtórzyłem mri glowy z kontrastem nadal czysto, neurolog patrzy na mnie jak na czuba. Odruchy w normie mam.  Czy to z szyja może być lhermittem,?  Czy fascykulacje bez osłabienia miesni sa sm?  Czy pp tylu. Latach i tyłu rzutach mialbymum deficyt na zdrowiu?   Robilem badanie na borelke wszystko ok i panel koinfekcji też ok, tarczyca ok... Proszę o pomoc
Odpowiedz
(08-12-2020, 11:52)Danieloo napisał(a): Cześć jestem Daniel i mam 32 lata. Choruje na coś od 6 lat. W 2014  dostalem szumów usznych i fascykulacji, leczylem to magnezem, laryngolog nic nie stwierdził, badanie przepływów tez. Po 2 latach sytuacja się powtórzyła, trafilem do szpitala z powodu ataku paniki, zawrotów glowy, problemów z mową. Zrobili mi tk i eeg wszystko wyszło ok. Po szpitalu poczulem sie gorzej, wróciły objawy. Fascykulacje, zrywy mięśniowe, wyostrzone widzenie, uczucie lekkiego otępienia, trochę jakbym byl na statku. Zrobiłem mri glowy z kontrastem wyszło czyste, po roku mri szyi też czyste.  Zrobilem emg na sla też ok. Mam objaw przy schylaniu glowy zr mam mrówki to w nodze to ręce to udzie, neurolog mowi ze lhermitte nie skacze W tym roku powtórzyłem mri glowy z kontrastem nadal czysto, neurolog patrzy na mnie jak na czuba. Odruchy w normie mam.  Czy to z szyja może być lhermittem,?  Czy fascykulacje bez osłabienia miesni sa sm?  Czy pp tylu. Latach i tyłu rzutach mialbymum deficyt na zdrowiu?   Robilem badanie na borelke wszystko ok i panel koinfekcji też ok, tarczyca ok... Proszę o pomoc
Mając czyste MRI oraz odruchy w normie, nie szukałbym dalej SM. Może warto te fascykulacje, ataki paniki i zawroty głowy skonsultować z psychiatrą? Z tego co opisałeś jesteś bardzo dobrze przebadany.
Odpowiedz
A ten objaw z szyją? U psychiatry byłem brałem leki opioidowe. Nie pomogły, psycholog zrobil mi Becka i stwierdzil że nie mam nerwicy na ogol jestem spokojny.
Odpowiedz
(08-12-2020, 12:55)Danieloo napisał(a): A ten objaw z szyją? U psychiatry byłem brałem leki opioidowe. Nie pomogły, psycholog zrobil mi Becka i stwierdzil że nie mam nerwicy na ogol jestem spokojny.
Może jest jakiś problem z kręgami? Ja mam objaw lhermittea ale u mnie są widoczne zmiany w odc. szyjnym, a dokładnie 5 dużych zmian. Przypomniałem sobie, u mnie problemem na początku był niedobór witamin z gruby B. W szczególności B1(niestety na receptę) i B12 ale tutaj lepiej sprawdzić jaki jest poziom.
Odpowiedz
Neurolog mówił ze podrazniam sobie nerw. Chyba muszę znaleźć innego. Polecicie kogos z Wrocławia? No ja badanie odc szyjnego miałem 2,5 roku temu i było ok, moglo przez ten czas sie zmienić? Mam też problem z zaparciami ia teraz z biegunka. Nie mam problemów z nogami tzn z ich ruchem, odczowam w nich fascykulacje, jakieś prądy, mialem kilka razy taki jakby przykurcz stopy ale po rozmasowaniu szybko przeszedł. Bolały mnoe też oczy. Czy to prawda ze postać z rdzenia jest najgorsza?
Odpowiedz
Czy gdybym mial to w rdzeniu piersiowym to nie siadaloby mi na początku ręce itp? W sensie fascykulacje, zrywy
Odpowiedz
Lekarz powiedział mi kiedyś, że za problem z rękami odpowiada odcinek szyjny.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
No właśnie. A ja od początku miałem fascykulacje wszędzie. Nogi, ręce. Palce mi skakały juz przed zrobieniem mri odc szyjnego i ręce były osłabione. Czyli mogę trochę ochłonąć?
Monika napisał 11-12-2020, 20:12:
Odłączyłam cześć Twojego postu z pytaniem o neurologa do nowego wątku
Odpowiedz
Danieloo a co robisz na codzień? Pracujesz? Uczysz się? masz jakieś zainteresowania?
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości