Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szczepionka Covid-19
(11-06-2021, 23:13)MarcinS napisał(a): Nie. Jak na razie nie opuściłem ani jednego zastrzyku. Uśmiech

(11-06-2021, 08:58)Karola1112 napisał(a):
(06-06-2021, 22:20)MarcinS napisał(a): Ja dzisiaj o 10 miałem drugą dawkę Pfizera. A także Betaferon w tą samą rękę miał być, ale "kłujnąłem się" gdzie indziej. Uśmiech Na razie wszystko ok, zobaczymy jak jutro.
Jak się czułeś? Wszystko było w porządku? Ja też dziś druga dawka Pfizera za moment a wieczorem Betaferon. I trochę się martwię bo ostatnio nie miałam jednego dnia obu zastrzyków. ?

Zero problemów. Moja neurolog mówiła mi, że nie ma przeciwwskazań nawet, żeby zrobić zastrzyk zaraz po szczepieniu. Po szczepionce standard - jeden dzień lekkiego bólu w miejscu szczepienia i tyle.

Szczepionka o 14, zastrzyk wieczorem. Oprócz lekkiego bólu ręki nic  Uśmiech dziękuję za odpowiedź ! 
Odpowiedz
Dzisiaj rano dostalam druga dawke Pfizera. Wszystko w porzadku, wieczorem zaczelam odczuwac lekki bol ramienia w miejscu wklucia., ale to raczej malo istotne i zupelnie nieklopotliweUśmiech
Odpowiedz
WitajcieUśmiech
Dawno mnie tutaj nie było Oczko
Myślę, że dobrze by było się podzielić z Wami informacjami na temat szczepienia Uśmiech
Zaczynamy…Krótko i na tematOczko
Przyjmuje TysabriiOczko
W czwartek otrzymałam I dawkę Pfizera i jedynym skutkiem ubocznym to obolała ręka przez 2 dniUśmiech
Zobaczymy co będzie po II dawceOczko
Odpowiedz
Ja dziś druga dawka, ręka boli i taka jestem dętka.
Odpowiedz
(17-06-2021, 14:55)Gigi napisał(a): Ja dziś druga dawka, ręka boli i taka jestem dętka.
Witam wszystkich. Mam pytanko dla tych ktorzy sa na tecfiderze i sie zaszczepili , badz nie na covid19. Śmialo mozna? Nic sie wam nie dzialo pod wzgledem sm? bo co lekarz to inna opinia. Jedni polecaja, drudzy odradzaja. Jest to jednak jakas ingerencja w uklad immunologiczny i sama juz nie wiem co  robic. Boje sie. Poradzcie i podzielcie sie swoimi opiniami
Odpowiedz
(18-06-2021, 13:54)jessyca13 napisał(a):
(17-06-2021, 14:55)Gigi napisał(a): Ja dziś druga dawka, ręka boli i taka jestem dętka.
Witam wszystkich. Mam pytanko dla tych ktorzy sa na tecfiderze i sie zaszczepili , badz nie na covid19. Śmialo mozna? Nic sie wam nie dzialo pod wzgledem sm? bo co lekarz to inna opinia. Jedni polecaja, drudzy odradzaja. Jest to jednak jakas ingerencja w uklad immunologiczny i sama juz nie wiem co  robic. Boje sie. Poradzcie i podzielcie sie swoimi opiniami
Ja jestem na Tec. W programie lekowym zdecydowanie zachęcali do szczepienia, chociaż mnie nie trzeba było zachęcać Uśmiech.
Szczepiłam się Moderną, jestem już prawie dwa tygodnie po drugiej dawce. Żadne zaostrzenia ze strony sm się nie pojawiły. Dolegliwości po szczepieniu całkiem znośne. Po pierwszej dawce tylko ból ręki i głowy przez 4-5 dni, a po tygodniu odczyn alergiczny na ręce. Po drugiej dawce tylko gorączka, ból głowy i ciała oraz osłabienie przez 24 godziny, a potem jak ręką odjął Uśmiech.
Odpowiedz
(18-06-2021, 13:54)jessyca13 napisał(a): Witam wszystkich. Mam pytanko dla tych ktorzy sa na tecfiderze i sie zaszczepili , badz nie na covid19. Śmialo mozna? Nic sie wam nie dzialo pod wzgledem sm? bo co lekarz to inna opinia. Jedni polecaja, drudzy odradzaja. Jest to jednak jakas ingerencja w uklad immunologiczny i sama juz nie wiem co  robic. Boje sie. Poradzcie i podzielcie sie swoimi opiniami
Jestem na TEC, 12.06 mialam.druga dawke Pfizera. Neurologocznie nic sie nie dzialo.
Polecam do.poczytania stanowisko Polskiego Towarzystwa Neurologicznego, Sekcja SM:
https://ptneuro.pl/pl/o_ptn/aktualnosci/...orych_z_sm
Odpowiedz
Ja też Tec i prócz bólu ręki i takiego lekkiego poczucia niemocy nic się nie działo.
Odpowiedz
Dziś druga dawka pfizera, ręka nie boli i mam nadzieję, że nie będę się tak czuła fatalnie, jak po pierwszej dawce.
Odpowiedz
2 dawka pfizera wczoraj Uśmiech nic oprócz bólu ręki nie dolega Uśmiech 
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości