Liczba postów: 14
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Liczba postów: 244
Liczba wątków: 11
Reputacja:
5
Dzisiaj rano dostalam druga dawke Pfizera. Wszystko w porzadku, wieczorem zaczelam odczuwac lekki bol ramienia w miejscu wklucia., ale to raczej malo istotne i zupelnie nieklopotliwe
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Witajcie 
Dawno mnie tutaj nie było 
Myślę, że dobrze by było się podzielić z Wami informacjami na temat szczepienia 
Zaczynamy…Krótko i na temat 
Przyjmuje Tysabrii 
W czwartek otrzymałam I dawkę Pfizera i jedynym skutkiem ubocznym to obolała ręka przez 2 dni 
Zobaczymy co będzie po II dawce
Liczba postów: 89
Reputacja:
0
Ja dziś druga dawka, ręka boli i taka jestem dętka.
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
(17-06-2021, 14:55)Gigi napisał(a): Ja dziś druga dawka, ręka boli i taka jestem dętka. Witam wszystkich. Mam pytanko dla tych ktorzy sa na tecfiderze i sie zaszczepili , badz nie na covid19. Śmialo mozna? Nic sie wam nie dzialo pod wzgledem sm? bo co lekarz to inna opinia. Jedni polecaja, drudzy odradzaja. Jest to jednak jakas ingerencja w uklad immunologiczny i sama juz nie wiem co robic. Boje sie. Poradzcie i podzielcie sie swoimi opiniami
Liczba postów: 159
Reputacja:
2
(18-06-2021, 13:54)jessyca13 napisał(a): (17-06-2021, 14:55)Gigi napisał(a): Ja dziś druga dawka, ręka boli i taka jestem dętka. Witam wszystkich. Mam pytanko dla tych ktorzy sa na tecfiderze i sie zaszczepili , badz nie na covid19. Śmialo mozna? Nic sie wam nie dzialo pod wzgledem sm? bo co lekarz to inna opinia. Jedni polecaja, drudzy odradzaja. Jest to jednak jakas ingerencja w uklad immunologiczny i sama juz nie wiem co robic. Boje sie. Poradzcie i podzielcie sie swoimi opiniami Ja jestem na Tec. W programie lekowym zdecydowanie zachęcali do szczepienia, chociaż mnie nie trzeba było zachęcać  .
Szczepiłam się Moderną, jestem już prawie dwa tygodnie po drugiej dawce. Żadne zaostrzenia ze strony sm się nie pojawiły. Dolegliwości po szczepieniu całkiem znośne. Po pierwszej dawce tylko ból ręki i głowy przez 4-5 dni, a po tygodniu odczyn alergiczny na ręce. Po drugiej dawce tylko gorączka, ból głowy i ciała oraz osłabienie przez 24 godziny, a potem jak ręką odjął  .
Liczba postów: 244
Liczba wątków: 11
Reputacja:
5
(18-06-2021, 13:54)jessyca13 napisał(a): Witam wszystkich. Mam pytanko dla tych ktorzy sa na tecfiderze i sie zaszczepili , badz nie na covid19. Śmialo mozna? Nic sie wam nie dzialo pod wzgledem sm? bo co lekarz to inna opinia. Jedni polecaja, drudzy odradzaja. Jest to jednak jakas ingerencja w uklad immunologiczny i sama juz nie wiem co robic. Boje sie. Poradzcie i podzielcie sie swoimi opiniami Jestem na TEC, 12.06 mialam.druga dawke Pfizera. Neurologocznie nic sie nie dzialo.
Polecam do.poczytania stanowisko Polskiego Towarzystwa Neurologicznego, Sekcja SM:
https://ptneuro.pl/pl/o_ptn/aktualnosci/...orych_z_sm
Liczba postów: 89
Reputacja:
0
Ja też Tec i prócz bólu ręki i takiego lekkiego poczucia niemocy nic się nie działo.
Liczba postów: 1 130
Liczba wątków: 13
Reputacja:
21
Dziś druga dawka pfizera, ręka nie boli i mam nadzieję, że nie będę się tak czuła fatalnie, jak po pierwszej dawce.
Liczba postów: 90
Liczba wątków: 3
Reputacja:
4
2 dawka pfizera wczoraj nic oprócz bólu ręki nie dolega
|