Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szczepionka Covid-19
A ja umieram. Myślałam, że źle było po pierwszej dawce, ale teraz...Obudziłam się o 3 w nocy mokrusieńka, ledwo chodziłam, ręce gorące i stopy, głowa pęka...zaczęłam się zastanawiać czy to nie rzut. Wzięłam Paracetamol i udało mi się zdrzemnąć trochę. W ciągu dnia trochę przeszło, ale nie mam w ogóle siły, bolą mnie kości, mięśnie, zimno mi...
Odpowiedz
E-smka, dziś już bardzo dobrze, ale sobota też była kiepska, snułam się po domu jak zombiak Wywracanie oczami , ręka i noga wróciły do normy, ale głowa bolała do wczoraj. A w niedzielę przyjechali nasi znajomi i wyciągnęli nas na wyprawę motocyklową. Głowa mnie nadal bolała, ale pomyślałam...co tam...  Duży uśmiech  . Przejechaliśmy 380km, przez Góry Opawskie...przy okazji pobytu w Czechach kupiłam czekolady Studenckie Duży uśmiech , po drodze wzięłam drugą tabletkę p/bólową i jak wróciliśmy do domu byłam jak nowo narodzona Duży uśmiech . Dzięki za zainteresowanie Serce
Odpowiedz
Ja jestem na Tec. Po pierwszej dawce tylko ból ręki przez 2 dni. Dziś przyjęłam drugą dawkę Pfizer. Zobaczymy jak będzie Uśmiech
Odpowiedz
Czy polecanie zaczerpnac opinii neurologa prowadzacego przed szczepieniem?

Chcialabym zarejestrowac sie na szczepienie, ale zaczelam miec watpliwosci czy nie powinnam najpierw porozmawiac z neurologiem.

Uśmiech
Odpowiedz
(10-07-2021, 00:36)Tosiia napisał(a): Czy polecanie zaczerpnac opinii neurologa prowadzacego przed szczepieniem?

Chcialabym zarejestrowac sie na szczepienie, ale zaczelam miec watpliwosci czy nie powinnam najpierw porozmawiac z neurologiem.

Uśmiech
Ogólnie warto wszystko konsultować z neurologiem.
Ja po dwóch dawkach Pfizera.
Odpowiedz
(10-07-2021, 17:01)Anka napisał(a):
(10-07-2021, 00:36)Tosiia napisał(a): Czy polecanie zaczerpnac opinii neurologa prowadzacego przed szczepieniem?

Uśmiech
Ogólnie warto wszystko konsultować z neurologiem.
Ja po dwóch dawkach Pfizera.

dzieki Anka Uśmiech Pojde do neurologa.

Dam znac jak po szczepieniu. Tez chcialabym Pfizerem Uśmiech
Odpowiedz
(06-01-2021, 14:26)gregory napisał(a): Polskie Towarzystwo Neurologiczne - PTN - O PTN - Aktualności - Stanowisko Sekcji SM i Neuroimmunologii PTN ws. szczepień przeciwko wirusowi SARS-CoV-2 chorych z SM

https://ptneuro.pl/pl/o_ptn/aktualnosci/...G_8lCaYeio
Ja właśnie zaczynam leczenie tecfiderą - dzięki za podpowiedźUśmiech
Odpowiedz
Jak zaczynasz to chyba limfocyty są jeszcze w porządku. Mi np. lekarka w poradni SM mówiła że przy Tec mogę się zaszczepić. Ja jej na to, że mam niskie limfocyty, a ona na to, żeby s się szczepić, a szczepionka najwyższej nie zadziała. I gdzie tu logika?

Jak dla mnie to szkoda dawki. Wolę poczekać.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Czy ktoś przyjmujący immunosupresanty a będący już w pełni zaszczepiony badał sobie poziom przeciwciał?
Odpowiedz
cześć
a propo szczepienia. Biorę Tecfiderę i neurolodzy jak jeden mąż mówili szczepić się. No to się zaszczepiłem. Kilka godzin po byłem praktycznie sparaliżowny od pasa w dół przez kolejne 3 dni. Dopiero od 2 dni poruszam się o własnych siłach ale nie jest tak jak było przed szczepieniem. Zakładam pozotywnie że w końcu minie no ale biorąc zalecenia do szczepienia to nie spodziewałem się takiej reakcji organizmu.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości