Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szczepionka Covid-19
E-skierowanie będzie automatycznie wystawiane, tak samo jak przy pierwszej i drugiej dawce. Gdy skierowanie pojawi się w systemie, wystarczy umówić termin przyjęcia trzeciej dawki (np. dzwoniąc 989)
Proces wystawiania skierowań dla wszystkich osób dorosłych rozpocznie się najprawdopodobniej 2 listopada (przy czym, jeśli nic się nie zmieni, będą wystawiane po 6 miesiącach od przyjęcia przez danego pacjenta drugiej dawki lub pierwszej Johnson & Johnson). Informację czy skierowanie jest wystawione można znaleźć np. na Internetowym Koncie Pacjenta (IKP). Tak samo jest w przypadku większości osób, które już teraz są uprawnione do przyjęcia trzeciej dawki (np. osoby 50+, medycy).
Odpowiedz
Od 2.11 wszystkie osoby po 18 roku życia będą mogły rejestrować się na 3 dawkę. Musi minąć minimum 6 miesięcy od ostatniej dawki. Takie info dzisiaj przeczytałam ☺
Odpowiedz
... a ja póki co 1 dawka w środę (10-11-2021 r.). Bez żadnych efektów ubocznych itp. Dodam, że jestem po wyleczonym rzucie/rzutach (ok 7 tygodni po ostatnim wlewie Solu-Medrolu) przed kwalifikacją do programu lekowego (2 grudnia wizyta). W sumie chyba dobry okres na szczepienie.
...if u ever saw me smile, u should know i felt sick inside...
Odpowiedz
Witam. Ja chcialabym zadać pytanie z innej beczki. Czy ktos z Was miał nasilone objawy zwiazane z SM lub rzut po szczepieniu? Pytam ponieważ jak dotąd nie zaszczepilam sie i jestem pełna obaw. A lekarz nie rozwial moich watpliwosci..
Odpowiedz
Też się nie zaszczepiłam, ponieważ mam takie same obawy. Na początku mówili, żeby przy SM się nie szczepić, teraz mówią, żeby się szczepić jak najszybciej. Na początku limfopenia była przeciwwskazaniem, teraz usłyszałam że mogę się zaszczepić, najwyżej szczepionka nie zadziała. No to się nie szczepie, bo się boję. Tyle.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
No i ja też tak mam. Najpierw mówili że nie wolno mieszać szczepionek a teraz to różne kombinacje do wyboru.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Jak, gdy zapytałam lekarza co o tym sadzi odpowiedział, że nalezy sie szczepic dla dobra ogółu ale miał pacjenta o nasilonych objawach po szczepieniu... więc sie nie zaszczepilam
Odpowiedz
Moj neurolog mi powiedzial, ze jest zalecane sie szczepic, ale jest baaaaardzo niewielkie ryzyko wystapienia rzutu po szczepieniu.

Tez na razie czekam i nie szczepie sie.
Odpowiedz
No właśnie, a ja ściągam na siebie wszystko, cgo zle. I dlatego boję się tej szczepionki. Zwłaszcza, że teoretycznie zdrowych ludzi trafia. Ostatnio męża kolega z pracy po drugiej dawce stracił przytomność w samochodzie. Na szczęście zdążył zjechać na pobocze. Niestety, po odzyskaniu przytomności nie był się w stanie ruszyć. Szczęście w nieszczesciu jechał z żoną i ona po kogoś zadzwoniła i jakoś go wytargali z tego samochodu. Mąż też dwa tygodnie siedzial na zwolnieniu po drugiej dawce. Tak go pokręciło coś pomiędzy rwa kulszowa a lumbago.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
Ja miałem dwie dawki bez żadnych skutków ubocznych. Teraz czekam, aż będę mógł przyjąć trzecią dawkę. Wychodzę z założenia, że covid może przynieść gorsze skutki niż ewentualne efekty uboczne szczepionki.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości