Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Objawy Patryk
(03-02-2021, 20:55)Garasuo napisał(a): Zastanawia mnie po prostu fakt że węch wrócił sam po 3dniavh ale nie jest on do końca taki sam jak był przed,zastanawiałem się czy może nie był to pierwszy rzut choroby i minął sam lecz pozostawił już ten węch w gorszej formie. Z drugiej strony rok temu też myślałem że mam SM neurolog nic nie stwierdził przeszło samo po wizycie i psychologa. Rok temu też w zimę miałem ostre zapalenie zatok i wtedy węchu nie straciłem
Przecież napisałam, że właśnie po Covidzie mam nadal zaburzony, kilka dni nie było wogóle zapachów w moim życiu a teraz są zaburzone, niektóre czuję mocno, inne słabo, jeszcze innych wogólw, albo mam halucynacje węchowe - to wszystko normalne po infekcji tym wirusem.
Odpowiedz
I znowu muszę napisać, że nie rozumiem ludzi, którzy w jakiejś dolegliwości od razu doszukują się sm, skąd w ogóle taki pomysł? Ja też miałam coronę, potem straciłam węch i smak, wszystko po kilku dniach przeszło. Zrób test, skonsultuj się z fizjoterapeutą w sprawie drętwień. A tak w ogóle masz zmiany demielinizacyjne?
Odpowiedz
(04-02-2021, 15:14)yasmina napisał(a): I znowu muszę napisać, że nie rozumiem ludzi, którzy w jakiejś dolegliwości od razu doszukują się sm, skąd w ogóle taki pomysł? Ja też miałam coronę, potem straciłam węch i smak, wszystko po kilku dniach przeszło. Zrób test, skonsultuj się z fizjoterapeutą w sprawie drętwień. A tak w ogóle masz zmiany demielinizacyjne?
Nie ma zmian, nie ma objawów tylko po prostu myśli na co jeszcze mógłby zachorować mając wzjg.
Odpowiedz
Po prostu myślałem że utrata węchu mogła być po prostu pierwszym objawem choroby więc zapytałem ale faktycznie pewnie macie rację że zbyt się nakręcam
Odpowiedz
(04-02-2021, 19:00)Garasuo napisał(a): Po prostu myślałem że utrata węchu mogła być po prostu pierwszym objawem choroby więc zapytałem ale faktycznie pewnie macie rację że zbyt się nakręcam

Te zaburzenia z wechem ...., to prawdopodobnie Covid....mogłeś przejść go łagodnie, dlatego mógł być jeden objaw .... nie doszukuj  się w tym SM .
Odpowiedz
(08-02-2021, 22:03)Joanna napisał(a):
(04-02-2021, 19:00)Garasuo napisał(a): Po prostu myślałem że utrata węchu mogła być po prostu pierwszym objawem choroby więc zapytałem ale faktycznie pewnie macie rację że zbyt się nakręcam

Te zaburzenia z wechem ...., to prawdopodobnie Covid....mogłeś przejść go łagodnie, dlatego mógł być jeden objaw .... nie doszukuj  się w tym SM .

Cóż, ja traciłam węch dwa razy, na miesiąc. Też wtedy panował covid, ale covida nie miałam. Po utraconym węchu pozostały mi zaburzenia czucia: nie mogłam czuć ugotowanych ziemniaków, bo czułam amoniak. Kiedy zakładałam świeżo wyprana koszulkę czułam zapach rozłożonego moczu, gorzki zapach amoniakalny. Trwało to z dwa lata. Teraz mam słaby węch, ale już nie czuje amoniaku. 
Wszystko wskazuje na to, że mam SM, jestem w trakcie badań, ale tak naprawdę mam tyle objawów, że wiem, że to musi być to. Bardzo późno to zostało wykryte, już widzę podwójnie, straciłam część słuchu, ciągle bolą mnie nerwy w plecach i nogach, biodra kolana, wszystko drętwieje. Zwarcie prądu w głowie, prądy z drgawkami po całym ciele. Wyczerpanie takie, że nie mogłam pracować bo spałam po 8 razy dziennie nie dawałam rady nawet wypić herbaty, nie miałam sił.Bardzo późno to u mnie wykryto, lekarze wysyłali mnie do psychologa na nerwicę i dawali witaminę D na zmęczenie.  Nie ma co się łudzić.
Odpowiedz
Ja muszę przyznać, że zdarzają mi się halucynacje węchowe, ale nie łączę tego z SM. Kiedyś miałam covida, straciłam węch na kilka dni, a potem wydawało mi się, że jest ok. Czasem mam po prostu wrażenie, że tylko ja czuję jakiś zapach. Za to spotkała mnie ciekawostka, jak chciałam kupić perfumy na prezent. Nie czułam w ogóle bardzo mocnych perfum - Opium. Ekspedientka mówiła, że czuje z daleka, ja nie czułam nic trzymając przy nosie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości