Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zapytanie/pomoc
Duży uśmiech 
Witam wszystkich serdecznie  Uśmiech
Chciałbym prosić o radę, pomoc. Wiem, że nie jesteście lekarzami, ale przeczytałem większość wątków i wielu osobą pomogliscie  Uśmiech
Mój problem zaczął się dokładnie rok temu. Wszystko zaczęło się od panicznego strachu po kwarantannie covid oraz ogólnej panice. Zaczęły się drętwienia jednej strony a raczej punktu twarzy. Padło na ząb który został usunięty. Nie pomogło. Okazało się że mam zapalenie zatok. Po tomografii została podjęta decyzja o fess zatok. Polip 3cm. Objawy ustąpily.
Około w styczniu zaczęły się dretwienia nóg i rąk. Po wizycie u neurologa ( badanie neurologiczne idealne) skierowanie na rtg kręgosłupa oraz mri głowy z kontrastem ale również badania wyszły idealnie bez żadnych zmian jedynie rtg wykazało spłaconą lardoze szyjna. Dostałem witaminy neurovit oraz leki psychotropowe. Oczywiście nic nie pomogło mrowienia oraz drętwienia pozostały ( szczególnie podczas siedzenia oraz w stałej pozycji np podczas trzymania telefonu). Tarczyca przebadana łącznie z usg.  Kolejny krok to badania z krwi witaminy  b wapnia magnezu itd oprócz witaminy D. Wszystko w normie.  Kolejny neurolog zalecił badania prób wątrobowych ( jestem osobą która nie spożywa alkoholu) badania wyszły źle wszystkie wskaźniki podwyższone oprócz wskazika alkoholowego czy jakoś tak. W międzyczasie badania elisa ujemne, lecz po konsultacji z doktorem od boreliozy w Krakowie zalecił biorezonans  ( tak wiem badania bez potwierdzenie naukowego). Wyszły problemy watrobowe oraz chlamydia i kontakt z borelioza. I teraz pytanie do Was Oczko co dalej robić? Czy to może być sm czy bardziej iść w stronę boreliozy? Mrowirnia są każdy dzień oraz gorsze samopoczucie.  Problemów z pęcherzem I równowagę nie mam ( na codzień trenuje i biegam ). Jedynie co bolą mnie plecy, może nie tyle co bolą co czuje dyskomfort. Czekam na odpowiedź I życzę pogodnego słonecznego dnia  Duży uśmiech
Odpowiedz
Tak, my nie lekarze :-) Może porozmawiaj z neurologiem o punkcji? Wyjaśni się i obecność białek i neuroboreliozę przy okazji. A nie poszedłbyś może do ortopedy?
Odpowiedz
Tak rozmawiałem już z 2 neurologami, ale nie widzą możliwości sm i punkcji bez podstaw
Odpowiedz
A ja bym sprawdził tężyczke.
Odpowiedz
Właśnie tutaj też moje pytanie. Czy potrzebuje skierowanie na takie badanie?
Odpowiedz
Dzięki za pomoc. Nie przypuszczałem że tęzyczka może byc w jakiś sposób winna. Znajdę odpowiedni punkt gdzie wykonują takie badanie i sprawdzę. Może też ma to coś wspólnego z bólami w klatce ( rtg klatki nic nie wykazało) oraz kołatania serca podczas stresu którego mam nadmiar Uśmiech
Odpowiedz
Kołatania serca to jeden z objawów tż..
Odpowiedz
Witam po przerwie Oczko Właśnie zrobiłem badanie rezonansem szyi i coś tu jest nie tak :/ muszę przedyskutować z kimś mądrzejszym   Język Ogólnie zapisałem się na próbę tezyczkowa, ale przy przyjęciu lekarz chciał skierowanie od lekarza  Wywracanie oczami Zmieniłem ośrodek do którego udam się w przyszłym tygodniu  Oczko pozdrawiam was serdecznie w te gorące dni Oczko

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
(08-06-2021, 19:27)Marcin22298 napisał(a): Witam po przerwie Oczko Właśnie zrobiłem badanie rezonansem szyi i coś tu jest nie tak :/ muszę przedyskutować z kimś mądrzejszym   Język Ogólnie zapisałem się na próbę tezyczkowa, ale przy przyjęciu lekarz chciał skierowanie od lekarza  Wywracanie oczami Zmieniłem ośrodek do którego udam się w przyszłym tygodniu  Oczko pozdrawiam was serdecznie w te gorące dni Oczko

Nic ci nie wyszło. Bardzo mnie ciekawią wyniki tej tężyczki.
Odpowiedz
Rdzen czysty jakieś wypukliny tylko jak i mnie. Tężyczka pewnie dodatnia co?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości