Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomocy
Niestety na razie nie potrafię
Odpowiedz
(12-06-2021, 20:48)Kasia4200 napisał(a): Niestety na razie nie potrafię
Potrafisz - porozmawiaj z kimś, wypłacz się, nawet sobie pokrzycz, potrzaskaj drzwiczkami w meblach/to jest świetne odstresowanie - wypróbowałam/, a potem pomyśl - nie poddam się.
Odpowiedz
Póki co jestem na etapie ze nie mogę się na niczym skupić, czytam i się nakręcam ale to silniejsze ode mnie
Odpowiedz
Czytanie o SM to...trudna rzecz. Zwłaszcza jeśli chodzi o różne artykuły. Już lepiej Forum. Spróbuj z kimś pogadać, wyżalić się. A potem pogadać o przyjemniejszych rzeczach. Jeśli nie masz z kim, to może jakaś fajna książka, albo film? Coś, co odciągnie myśli. Zamartwianie się nic nie da. Ani nie przyspieszy, ani nie zmieni wyniku badań.
Odpowiedz
Wiem ze ma macie rację, ale nie potrafię przestać o tym myśleć, boje się ze jutro dojdzie „coś” nowego, inny objaw utrudniający funkcjonowanie
Odpowiedz
Kasiu, dziś mamy "jutro" Duży uśmiech , jak się czujesz?
Odpowiedz
Myślałam ze mrowienia już przeszły a dziś znowu wróciły co mnie podłamało ☹️ Mam wrażenie ze jak coś robię to ich nie czuje ale wystarczy ze usiądę i są, nie wiem czy to kwestia przewrażliwienia
Odpowiedz
(13-06-2021, 20:53)Kasia4200 napisał(a): Myślałam ze mrowienia już przeszły a dziś znowu wróciły co mnie podłamało ☹️ Mam wrażenie ze jak coś robię to ich nie czuje ale wystarczy ze usiądę i są, nie wiem czy to kwestia przewrażliwienia
Nie tylko przewrażliwienia, ale przede wszystkim dowód na to, że jak jesteś czymś zajęta to nie myślisz o dolegliwościach. I nie możesz tak żyć, bo zwariujesz. Nie skupiaj się tak bardzo na tym, gdzieś podświadomie czekasz na kolejny objaw - obłęd. Może skonsultuj się z psychiatrą. Musisz się wyciszyć i spokojnie doczekać do badania i wyniku.
Odpowiedz
(15-06-2021, 19:43)yasmina napisał(a):
(13-06-2021, 20:53)Kasia4200 napisał(a): Myślałam ze mrowienia już przeszły a dziś znowu wróciły co mnie podłamało ☹️ Mam wrażenie ze jak coś robię to ich nie czuje ale wystarczy ze usiądę i są, nie wiem czy to kwestia przewrażliwienia
Nie tylko przewrażliwienia, ale przede wszystkim dowód na to, że jak jesteś czymś zajęta to nie myślisz o dolegliwościach. I nie możesz tak żyć, bo zwariujesz. Nie skupiaj się tak bardzo na tym, gdzieś podświadomie czekasz na kolejny objaw - obłęd. Może skonsultuj się z psychiatrą. Musisz się wyciszyć i spokojnie doczekać do badania i wyniku.

Jestem już po rezonansie i byłam z płytką u neurologa, głowę mam „książkową”, jedynie zatoki fatalne ale to już nic. Lekarka poszła w stronę nerwów i dostałam jakieś kropelki na nerwice. Mam nadzieje ze to mi pomoze.Bardzo dziękuje wszystkim którzy do mnie napisali, bardzo mi to pomogło. Życzę Wam wszystkim zdrowia, optymizmu i przede wszystkim leku na sm...., ściskam mocno
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości