Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Badanie MR
Wideo 
Witam, jestem w trakcie diagnozy w kierunku SM. Dzisiaj miałam wykonany rezonans magnetyczny głowy i bardzo zaniepokoił mnie fakt ze podczas niektórych dźwięków miałam odruchy (tiki) nie wiem jak to nazwać w rękach bardzo się wystraszylam bo nie wiem czy to normalny odruch czy powód do niepokoju. Możecie powiedzieć czy podczas takiego badania ktoś z was miewał takie odczucia? Pozdrawiam serdecznie ?
Odpowiedz
U siebie nie zaobserwowałem takich odruchów. Nie zmienia to faktu, że leżąc przez 20-25 minut w tunelu raz prawie odpadła mi ręka. Jeśli to SM to maszyna na pewno nie wzmocniłaby objawów wiec spokojnie poczekaj na wyniki.

Mam nadzieje, że to nie SM! Głowa do góry.
Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedź. Ja jestem kłębkiem nerwów. Na niczym nie potrafię się skupić ciągle myślę tylko o tej chorobie, wiem ze diagnoza to nie wyrok jednak przeraża mnie myśl o chorobie mając dwójkę małych dzieci ?
Odpowiedz
Tak SM to nie wyrok, trzeba sobie to po prostu ułożyć w głowie. Obecnie mam jedno dziecko i drugie w drodze. Decyzje podejmowaliśmy już po diagnozie.
Po prostu z SM mamy trochę mniej czasu niż cała reszta i nasze życie najprawdopodobniej będzie "trochę" cięższe.

Głowa do góry!
Odpowiedz
A mozesz powiedzieć czy miałeś jakieś objawy przed diagnoza ?
Odpowiedz
Tak miałem, w zasadzie możesz o tym przeczytać w innym temacie:
http://www.stwardnienierozsiane.info/for...p?tid=2975
Odpowiedz
U mnie też nic takiego się nie dzieje podczas rezonansu.
A może to po prostu przez stres?

Ja mam trójkę dzieci Oczko
Odpowiedz
Właśnie wydaje mi się że to stres bo podczas zwyklego wypełniania ankiety nie byłam w stanie pisać tak mi się ręce trzęsły ? a teraz po przeczytaniu objawów SM nagle mam wszysykie niepokojące objawy jak dretwienie, i mrowienie nog a nie zdarzało mi się to
Odpowiedz
Im więcej czytasz i się stresujesz tym więcej objawów będziesz zauważała. Tak działa nasza psychika niestety Oczko
Wiem że czas diagnozowania jest trudny ale uwierz mi że nie warto się tak stresować Uśmiech
Odpocznij i spokojnie poczekaj na wynik Uśmiech
Odpowiedz
Niestety tak jest ale to silniejsze ode mnie. Za każdym razem jak zauważę jakiś objaw wpisuje w internet i nakręcam sie bardziej. A mozesz napisać jakie Ty miałaś objawy.?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości