Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filmy
w zasadzie nie oglądam żadnych filmów. Nie mam pakietu telewizji, a zepsuty telewizor służy jako wystrój wnętrza. Jedyny wyjątek robię na "Wiadomości TVN", ale to oglądam przez internet. A jak już zasiądę, to uwielbiam filmy s-f czy też o magii. I jak już, to nie cierpię seriali. Tak czekać rok na kolejny sezon? A fe :-)
A ukrytą prawdę znam, bo jak jestem u mojej dziewczyny, to tam czarne pudełko gra non-stop. Przyjaciele wraz z ukrytą prawdą są na porządku dziennym. Ja nie wiem co to będzie, jak w końcu zamieszkamy wspólnie. Boję się patelni na głowie za schowanie pilota :-D
Odpowiedz
Dlatego lepiej być samemu. Język
Odpowiedz
(11-03-2022, 17:25)MarcinS napisał(a): Dlatego lepiej być samemu. Język

Albo mieć partnera, który nie mówi po polsku. Szczęśliwie mój nie rozumie nic więc nie wyśmiewa moich wyborów. Mogę bezkarnie oglądać ukrytą prawdę  Szczęśliwy
Odpowiedz
Hehe ale się uśmiałam Uśmiech Duży uśmiech. Ja mało co oglądam. Tv mi sluzy do odmóżdżenie. Ostatnio "polacy za granicą" a z seriali uwielbiałam 10 lat temu " Desperate Housewives " Oczko .

Po za tym uwielbiam Willa Smitha i "Siedem Dusz" Uśmiech

Pochlonelismy z mężem dość szybko słynny Squid Game Uśmiech czekam na drugi sezon Uśmiech
Odpowiedz
Ja do filmów, które można oglądać wiele razy dorzucam, oprócz tych które wymieniliście (Zielona Miła, Chłopiec w pasiastej piżamie) durzucam trochę lżejszy : Sekretne życie Waltera Mitty.
Przy pierwszym oglądaniu, myślałam na początku, ale głupota, ale na chwilę obecną oglądałam go chyba 4 albo 5 razy i właśnie nabrałam ochotę na kolejny. 
Do pośmiania, ale też do pomyślenia, zastanowienia się, nad samym sobą. Do tego super muzyka i zdjęcia (scena ucieczki przed wybuchem wulkanu na deskorolce, kręcona chyba na Islandii). Polecam  Uśmiech
Odpowiedz
Ja jeszcze dorzucę dwa. Może będę wyśmiany, może nie. "Ona" ("Her") z 2013 z genialną rolą Scarlett Johansson i "Miłość Larsa". Tu początek filmu, do pojawienia się Bianci, jest mi bliski. Dalej film jest jednak raczej naiwny.
Odpowiedz
Fajny wątek  Uśmiech

1. Gladiator 
2. Zielona Mila
3. Efekt motyla
4. Cube
5. Z archiwum-x (serial)
Odpowiedz
(11-03-2022, 09:17)e-smka napisał(a): "Sęp" - PL
"Nietykalni" - FR
"Lejdis" - PL Duży uśmiech mogę go w kółko oglądać
"Babcia Gandzia" - FR
"Zielona mila" - USA

Serial - "Stuleci winnych" dla niego robię wyjątek i oglądam TVP Duży uśmiech

Jest ich więcej, ale teraz nie pamiętam Uśmiech
Nietykalni z Kevinem Costnerem czy ten francuski?
Lejdis jest świetne, podobnie jak Testosteron.
Zielona mila to już klasyka, zresztą...czy ktoś widział zły film z Hanksem?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Karolina - lubię horrory, ale muszą mieć to coś, nie na zasadzie latanie za kimś z piłą.
Najlepszym wg mnie jest "Zejście", jeżeli nie widziałaś...zobacz i jeszcze świetna muza Davida Julyana. Właśnie obejrzałam Dom w głębi lasu - szału nie ma, ale pod razu wyniuchałam muzę Julyana. Podaj jakieś tytuły, proszę Uśmiech 
Pianistę widziałam, Ucieczką z Sobiboru też, ale to ze względu na Rutgera Hauera, który zagrał genialną rolę w Autostopowiczu. To też klasyka horroru, bardzo Ci polecam.
Czarnobyl/serial/ obejrzałam, wróciły złe wspomnienia, mój syn miał wtedy 10m-cy Smutny 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Akinom sorry za ten klan Duży uśmiech 
Ukrytą prawdę, dlaczego ja, szpital...spróbowałam, ale niestety...nie mogę Smutny 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Fruu...jakie filmy s-f? Coś w stylu Obcego?
-------------------------------------------------------------
Lusia - Will Smitch...mistrzostwo...7 dusz...piękny film, pamięta się go.
----------------------------------------------------------------------------------------
I moja piątka

1. Gorączka/Pacino, de Niro/
2. Drive/niesamowity klimat, filmowanie w półcieniu i oczywiście Ryan Gossling/
3. Thelma i Luise
4. Gladiator
5. Dawno temu w Ameryce/de Niro/

Z seriali

1. Glina/nasz ojczysty z Radziwiłowiczem/
2. Oficer/także nasz z Szycem/
3. Odwróceni/z Blachą, czyli Więckiewiczem/
4. Rodzina Soprano
5. Synowie Anarchii
Odpowiedz
Yasmina, ale taka prawda. Taż to leci chyba ze 25 lat. I jak to ma nie być gniot. Ale jakoś takie przyzwyczajenie hahaha. Kiedyś próbowałam m jak miłość oglądnąć, ale tego to się już nie da.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz
(13-03-2022, 01:27)yasmina napisał(a): Z seriali

1. Glina/nasz ojczysty z Radziwiłowiczem/
2. Oficer/także nasz z Szycem/
3. Odwróceni/z Blachą, czyli Więckiewiczem/

Najlepsze polskie seriale jakie kiedykolwiek widziałam. Z polskich dorzuciłabym jeszcze Głęboką wodę - inna tematyka, ale b. dobry (chociaż czasami dołujący). Z filmów lubię thrillery - w pamięci szczególnie mi zapadł hiszpański film Contratiempo.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości